Menstruacija

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Menstruacija

Re: Menstruacija

Napisal Tinkara Srnovršnik » 22 Jul 2020 11:12

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

stopnja menstrualne bolečine se razlikuje od ženske do ženske.

Lep pozdrav.

Re: Menstruacija

Napisal enapuncazmenstro » 22 Jul 2020 09:43

Hej! Jp, pri vsaki punci/zenski je razlicno. Nekatere ful boli, komej stojijo, jim je slabo pa tko, druge nic ne boli... Me veseli da sem ti pomagala 😁
Lep dan vsem,
enapuncazmenstro :)

Re: Menstruacija

Napisal želimsijo » 21 Jul 2020 15:15

Hvala se enkrat za vse odgovore😊🙂😀in od tebe sem dobila se eno idejo kako skriti vlozek
📦👛 najprej najdes majhno kartonasto skatlico potem pa notr das vlozek in zapres in das v torbo in pol med odmorom das v zep in gres ma wc
Lp

Re: Menstruacija

Napisal želimsijo » 21 Jul 2020 14:37

Hvala za vse odgovore torej se eno vprasanje je potem cist razlicn glede tega katero koliko bolieed menstro
Lp

Re: Menstruacija

Napisal enapuncazmenstro » 21 Jul 2020 08:45

Hello, spregledala sem eno vprasanje, zato ti pisem ponovno :). Strokovnega odgovora ne vem, mislim pa da naj bi se ti prsi zacele razvijati 2 al 3 leta pred M, samo to je ta ‘ponavadi’, kot za beli tok recejo 2 leti pred M pa sem ga dobila samo pol leta pred M, moja mami ga pa baje sploh ni dobila pred M (ce je to mozno, al pa ji spomin peša. 😁). No men so se te bradavice v prsih zacele razvijati ze pri 7-8 letih potem se je pa rast za nekaj let cisto vstavila in pri 11 kot sem ze rekla sem dobila M.

Re: Menstruacija

Napisal enapuncazmenstro » 21 Jul 2020 08:38

Zivjo! Glede tega kako neopazno vzeti vlozek... hm, res ne vem. Mogoce bi ga ze pred zacetkom pouka zataknila za rob hlac al pa ga dala v zep od puloverja, samo moras pazit da ti ne pada ven. Lahko mas pa vlozke sgranjene v neki stari puscici al pa nevpadljivi torbici in ce das tisto iz torbe ne bodo fantje sploh pomislili, da je notri vlozek, saj izgleda kot puscica. Lahko prosis kaksno sosolko da s hrbtom prikriva tebe, vmes pa vzames vlozek ne da bi kdorkoli videl. Drugace pa tudi ce kdo opazi vlozek, kaj pa je to takega, sej imajo vse zenske menstro. To je tako kot da bi wc papir morali sami nositi v solo in bi ti nekoga opazila, da je iz torbe povlekel rolico wc papirja 😁 Ti ne bi bilo cudno, ne?
Js sem najprej povedala svoji najboljsi prijateljici, potem uciteljici ŠPO 😁, sestri, ki je bila tist dan doma, ker je bila bolna in sem mogla razlagati zakaj sem sredi pouka prisla domov, ona je itak povedala mami, potem naslednji dan sem pa povedala vsem sosolkam kam sem sla in zakaj, pa mogoce še kateri punci ce me je vprasala, pa se zdej ne spomnim 🙃.
Ja, mislim da tudi tebe kmalu caka M.
V trgovinah imajo veliko modrckov ze od zelooo majhnih stevilk, nekatere si merijo obseg pri razlicnih tockah in potem ugotavljajo stevilko, ampak je to malo prezakomplicirano :). Pac gres v trgovino, vzames modrcek ki ti je vsec in ti bi bil najbrz prav in ga v garderobi sprobas. ce te ne zuli, ne tisci, je ‘zapolnjen’ (pac da ni napol prazen :)), se ti ne premika gor in dol itd. ti je prav.
Beli tok sem imela cca. pol leta pred M.
Lp, enapuncazmenstro

Re: Menstruacija

Napisal želimsijo » 21 Jul 2020 08:05

Hvala za odgovor in bom poiskusila.
Se eno vparašanje koliko let pred menstro imas dlake in prsi?
Lp

Re: Menstruacija

Napisal Tinkara Srnovršnik » 20 Jul 2020 22:03

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

pri 12 letih ni nič neobičajnega, če še nimaš menstruacije, tako da bodi brez skrbi. Glede na opisano se ti najverjetneje bliža, je pa nemogoče natančno napovedati, kdaj bo nastopila. Glede nedrčkov pa boš morala velikost ugotoviti sama- poskusi različne velikosti in brez dvoma boš našla pravo.

Lep pozdrav.

Re: Menstruacija

Napisal želimsijo » 20 Jul 2020 09:55

živjo enapuncazmenstro stara sem 12imam se vparašanjje to sploh normalno da sem takrat pred enim mesecom dobila samo kapljico krvi je to normalno da potem ni bilo cisto nic .to je za strokovnjakinjo . Zate pa bi rada vprasala mi v našem razredu sedimo zelo skupaj in je težko iz žepa iz torbe zatakniti za hlače.
Imas se kak način.in komu ssi ti najprej povedala za menstro si prijateljicam povedala. Mislita da bom dobila kmalu menstro glede na to kar sem že v prejšnjem sporocilu napisala in sestrica mi je rekla da je imela menstro toliko stara kot jaz. Mogoce ti ali pa vit strokovnjakinja ve kako se meri za modercke ker jas ne znam.in ti si imela beli tok pred prvo menstro .koliko casa pred menstro si jo imela.
Lp

Re: Menstruacija

Napisal enapuncazmenstro » 19 Jul 2020 18:02

Zivjo ‘zelimsijo’! Predvcerajsnim sem ti odgovorila, ampak ocitno še ni objavilo... 🤨 Ce jutri ne bo objavilo ti odgovorim ponovno 😉
Lp, enapuncazmenstro

Vrh