OBUPANA SEM! (ne objavite prosim)

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: OBUPANA SEM! (ne objavite prosim)

Re: OBUPANA SEM! (ne objavite prosim)

Napisal Uredništvo » 08 Okt 2019 09:10

Odgovor svetovalke
_________________

Draga Obupana najstnica,

zahvaljujem se ti za tvoj zapis in se ti ob tem opravičujem, ker si morala na odgovor čakati nekoliko dlje časa.

Razumem situacijo, v kateri si se znašla. Vse je na kupu, boš rekla.
Glede na to, da je to tvoja prva izkušnja s poškodbo, ki je ohromila tvoje delovanje, verjamem, da se počutiš nemočno, razočarano nad sabo, še posebej, ker ne moreš imeti nadzora nad vsem kot prej. Kot veš sama, je to stanje, v katerem si se znašla, trenutno in se bo končalo v slabem tednu dni. Torej situacija ni dokončna in nerešljiva. Morda ti je lahko v pomoč, da se lahko na tem mestu spomniš kakšnega dogodka, izkušnje iz preteklosti, kjer si sebi pokazala da zmoreš, če si le dovoliš pomagati in biti pripravljena na reševanje problemov, počasi, po korakih, potrpežljivo, vztrajno in zaupanjem vase. To ti vsekakor lahko pomaga tudi v trenutni situaciji, predstavlja ti tvoj notranji vir moči.

Torej trenutno stanje:
V šoli snov lahko poslušaš, kopiraš si zapiske od sošolca. Zapisala si, da za njim težko bereš. V kolikor ne gre, ti verjetno še kdo drug lahko posodi zapiske. Učiš se lahko z učbenika itd. Postavlja se vprašanje le, ali si si ti pripravljena to dopustiti? Torej čas, ki ga boš še preživela z longeto, nameniti preizkušanju drugih strategij učenja in ob tem vzeti to situacijo kot dobro izkušnjo, iz katere se lahko kaj naučiš. Pa če boš tudi zaradi tega dobila kakšno slabšo oceno oz. ne bo vse tako kot si si ti zamislila. Verjamem, pa tudi, da je mogoč kakšen dogovor z učitelji glede terminov ocenjevanja in tvojega dela v šoli. Dogovori so možni, potrebno pa je vprašati.
Seveda pa lahko izbereš drugo pot - se jeziš in se obkrožaš z negativnimi mislimi, kako je vse grozno in nemogoče, celo do te mere, da bi bilo najbolje, da celotno situacijo prespiš.

Verjamem, da boš dobro speljala tudi dogodek, ki ga že precej časa načrtuješ. V kolikor ne bi zmogla sama, pa morda, kaj praviš, poiščeš, povabiš še koga k sodelovanju. Vzemi to kot priložnost, da se ob tem naučiš kaj novega, pridobiš novo izkušnjo.
Menstruacijo, četudi je povezana z nihanji v razpoloženju, razumi kot normalen proces odraščanja in del ženskosti.

Držim pesti in ti želim vse dobro,

Barbara Stožir Curk, univ. dipl. psihologinja

OBUPANA SEM! (ne objavite prosim)

Napisal obupana_najstnica » 02 Okt 2019 16:01

Zdravo.

/ izbrisano v uredništvu /

Vrh