Zaljubljenost,valeta

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Zaljubljenost,valeta

Re: Zaljubljenost,valeta

Napisal Keje » 07 Okt 2019 20:12

Najlepša hvala za nasvete,z veseljem jih bom upoštevala.

Re: Zaljubljenost,valeta

Napisal Uredništvo » 07 Okt 2019 12:02

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena, Keje!

Najprej se ti zahvaljujem, da si se s svojimi vprašanji obrnila na nas. Pa greva lepo po vrsti s tvojimi vprašanji.

Najprej bom odgovorila na tvoje prvo vprašanje. Znašla si se pred neprijetno zadevo, saj bi si na valeti želela plesati s sošolcem, ki pravi, da noče plesati. Sprašuješ se, kako bi ga lahko spodbudila k temu, da bi plesal. Težko je nekoga siliti v nekaj, kar noče početi in to tudi ni dobro ne zanj in ne zate. S tem bi lahko trpel vajin prijateljski odnos in bi se mogoče lahko še prepirala. Mogoče bi te spodbudila k temu, da ga skušaš povprašati, kaj ga tako moti pri plesu in valeti sami, da lahko izveš več o tem, zakaj je tako proti. Če bi šlo za kakšne malenkosti, si sošolec še vseeno lahko premisli in se sam odloči, če bi rad plesal. Če pa gre za večje stvari, kot so npr. da bi se zelo neprijetno in nesproščeno počutil, da bi to zanj bil ogromen stres in bi videla, da mu povzroča neprijetnosti, stisko ter velik odpor, ga nima smisla siliti v sam ples. Gotovo se lahko družita še, tudi če ne bo plesal.

Verjamem pa tudi to, da je zate ta situacija zdaj zelo stresna in neprijetna, saj bi si ti želela plesati. Zato bi mogoče res lahko najprej povprašala tega sošolca podrobneje, kaj si misli o vsem in če bi mogoče si še lahko premislil. V primeru, da res ne bi želel, pa tudi ni dobro, da ti zaradi tega ne bi plesala in bi potem obžalovala, da nisi doživela valete v polnosti. Mogoče bi bilo dobro, da bi vseeno skušala povprašati naokrog v drugih razredih, če je še kakšen fant, ki bi plesal. Prav tako pa mogoče lahko tudi povprašaš v nižjih razredih, če so fantje že vsi zasedeni ali je kateri še prost za ples. Ne boj se tega, da bi šla malo izven svojega razreda vprašat še ostale, saj bi konec koncev lahko bila ta izkušnja na koncu prav zabavna in zanimiva! Verjamem, da še nimajo vsi soplesalk in da lahko najdeš dobrega plesalca. Upam, da se bo na koncu glede valete in plesa razpletlo tako, kot bo zate res najboljše!

Sedaj pa še glede drugega vprašanja. Kot si omenila, ti je všeč en fant, kateremu si rekla, da imaš simpatijo in vajin pogovor je potem bil tudi o njem. Sedaj se sprašuješ, kako bi bilo potrebno ravnati v tem primeru in če si prav ravnala. Velikokrat se odločamo tako, kot se nam v dani situaciji zdi najbolj prav, na kar pa lahko vpliva več dejavnikov (čustva, misli, okolica). Tako je bilo tudi v tvoji situaciji, ko si temu fantu povedala, da imaš simpatijo nekje od daleč, čeprav temu ni tako. Sprašuješ, kaj bi morala narediti v tem primeru. Vsekakor je v vsakem odnosu dobro, da se trudimo drugemu povedati po resnici, če se le da. Pravijo, da ima laž kratke noge in da se hitro razkrije resnica. S tem, da on verjame, da si ti imela simpatijo, in bi mu sedaj povedala, da le-te nimaš več, gre vseeno za laž. Mogoče bi fanta bolj prizadelo, če bi potem čez čas izvedel, da ta simpatija ni obstajala in da si ga zavajala, kakor pa če sedaj poveš po resnici. Odvisno je tudi, kako ti čutiš ob vsem, če bi temu fantu raje povedala po resnici, da nisi imela simpatije in da si ga mogoče želela narediti ljubosumnega, da ti je namreč on všeč, ali pa se ti ne zdi nič spornega, če ta fant ne izve, da je simpatija bila izmišljena. Na koncu je na tebi, kaj boš naredila naprej in od tebe je odvisno, kakšen odnos želiš še naprej razvijati s tem fantom. Bi te pa želela opogumiti, da se skušaš zatekati k resnici, tudi v tem primeru, in se fantu tudi opravičiti, če bi bil kakorkoli prizadet. Mislim, da bi zelo cenil tvojo iskrenost in zavedanje, da veš, da bi lahko naredila drugače, na kar boš v prihodnosti tudi bolj pozorna.

Upam, da sem odgovorila na tvoja vprašanja in bi te želela tudi pohvaliti, da si izpostavila svojo dilemo ter iskreno opisala situacijo.

Želim ti vse dobro in da se bo situacija z valeto ter s fantom iztekla v tvoje dobro,

Urška Meolic Kotnik, mag. psihologije

Zaljubljenost,valeta

Napisal Keje » 02 Okt 2019 19:29

Pozdravljeni!
Imam 2 problemčka.
1.Za valeto sem vprašala sošolca.On pa mi je rekel ,da sploh noče plesati.Vsi ostali so ze poparčkani+z ostalimi ne bi plesala.Kako naj ga prepričam da je ples in valeta zabavna stvar???
2.Zatreskana sm v fanta ,ki je starejsi 2 leti.Ne bi rekla da sva ravno prijatelja,a sva znanca ki si pošiljata sms skoraj vsak dan.Enkrat sm se zagovorila da imam simpatijo.Zato me je spraseval o njej.Probala sm se izmikati a mi ni uspelo.Zato sem se izmislila da je moja simpatija iz nekega odaljenega kraja in da sva se spoznala nekje na morju.Ali sem ravnala prav??Kaj bi morala storiti??
Že v naprej se zahvaljujem za vse odgovore.

Vrh