Sovrazim ljudi

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Sovrazim ljudi

Re: Sovrazim ljudi

Napisal Tjaša Kos » 13 Sep 2019 10:07

Odgovor svetovalke
___________________

Prav lepo pozdravljena Apram,

pišeš, da že dlje časa počneš stvari, ki jih nisi sama zbrala. Rada bi počela nekaj drugega pa ti služba to omejuje, zato gojiš tudi zamero do staršev. Razumeš, da če želiš zaslužit za preživetje, potrebuješ dohodek, a hkrati čutiš, da to zate ni prava pot.
Berem, kot bi bila ujeta v odločitve, ki niso tvoje? Večkrat sicer poslušamo mnenje nam pomembnih oseb, staršev, prijateljev, ko se odločamo za šolo, službo. Njihovo mnenje nam veliko pomeni, sploh če nismo odločeni kaj želimo, kam gremo. Navadno vemo, da nam hočejo dobro in zato cenimo njihovo mnenje. Včasih se izkaže, da nas poznajo bolje, kot se sami, drugič drugače. Vseeno pa je zelo pomembno, da si povrneš občutek, kot da si sama gospodar svojega življenja. Občutki kot da ne spadamo, kot da smo ujeti v nek sistem, ki nam ni blizu, je do neke mere normalen. Včasih se vsak počuti tako. Seveda smo odvisni od življenj drugih, okolice, kulture in se en drugemu prilagajamo, ampak važno je, da si v okviru tega, ustvarimo življenje, s katerim smo zadovoljni.

Poskusi napisati stvari, ki te osrečujejo in se potrudi, da jih bo v tednu čim več. Napiši si cilje za prihodnost in pomisli, kako jih lahko dosežeš. Povprašaš lahko tudi v različnih mladinskih ali kariernih centrih, ki mladim pomagajo pri zaposlitvah po njihovih merah. Lahko ti pomaga morda tudi kdo na zavodu za zaposlovanje ali svetovalna delavka na tvoji stari šoli.

Natančneje tvoje zgodbe ne poznam, ampak držim pesti zate, da najdeš več časa za stvari, ki te bogatijo, veselijo in tudi, da najdeš veselje in smisel v tistem kar imaš in ti trenutno prinaša stabilnost. Življenje se spreminja, z dobrim planom, ga lahko aktivno spremeniš v boljšega.

Vse dobro ti želim,

Sovrazim ljudi

Napisal Aparam » 04 Sep 2019 22:45

4 leta sem hodla na solo ki je ne maram zarad drugih. Hodm v sluzbo zarad drugih. Kadar se ponudi priloznost za moje sanje ne morm ker morm delat. Kje je fora zivljenja ce ne delam kar hocem? Ker se s tem ne da prezivet. Stekam. Pocni kot hobi. Prav. A tega niti kot hobi ne morm pocet ce morm skos delat. In skos bit nekje med ljudmi. Kok bedno. Sovrazim oceta k me v to sili. Starse k pravjo da ne morm. In sebe k to verjamem.

Vrh