SPB?

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: SPB?

Re: SPB?

Napisal Itptotpg » 27 Avg 2019 12:15

Kaj ni tako, da je pri nezaščitenem oralnem spolnem odnosu dejnsko tveganje tveganje za spb manjše kot pri nezaščitenem normalnem spolnem odnosu, čeprav pri oralnem spolnem odnosu tveganje še vedno obstaja?

Re: SPB?

Napisal nosey00 » 20 Avg 2019 17:23

Ojla,
nisem zdravnica ampak mislim, da se je pri zadovoljevanju z rokami (handjob) takorečeno nemogoče okužiti s SPB, pri oralnem spolnem odnosu (blowjob) pa so možnosti enako velike kot pri dejanskem seksu (penis v vagini). Pri slednjem se lahko okužiš s čimerkoli, zato je pomembno uporabiti kondom.

Izguba devičnosti je abstrakten pojem, v resnici to ne obstaja, ampak smo se tega domislili ljudje. Zanima te, kaj se šteje za spolni odnos, pravzaprav je to odvisno od osebe do osebe, vsak si to razlaga drugače. Lahko je to združenje dveh oseb in njunih spolnih organov, lahko pa je le zadovoljevanje druge osebe z rokami, usti ali spolnimi igračami. Sama poljubljanja ne bi štela za spolni odnos, je pa to predigra.

Re: SPB?

Napisal Tinkara Srnovršnik » 16 Avg 2019 09:43

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena,

na tvoje vprašanje smo že odgovorili- spolnost je sicer zelo širok pojem.

Lep pozdrav.

Re: SPB?

Napisal Itptotpg » 14 Avg 2019 12:39

Torej bo ginekolog štel, če nisi imala vaginalnega spolnega odnosa nisi imela spolnih odnosov in če trenutno nimaš vaginalnih spolnih odnosov, nisi spolno aktivna, torej v vsakem primeru za spolni odnos šteje vaginalni spolni odnos?

Re: SPB?

Napisal Tinkara Srnovršnik » 13 Avg 2019 13:40

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

za prvi spolni odnos načeloma štejemo prvi vaginalni spolni odnos, vse ostalo je gledano širše in stvar interpretacije, kar pa smo ti že odgovarjali.

Lep pozdrav.

Re: SPB?

Napisal Itptotpg » 13 Avg 2019 11:00

Bi se lahko reklo, da fizični spolni stik predstavlja poljub, dotik, objem, božanje ...?
S spolnimi igricami se ponavadi začne starostno prej, kot se ima starostno prvi spolni odnos.
Se mi pa zdi, da se vseeno šteje za prvi spolni odnos prvi vaginalni spolni odnos, da ostale spolne igrice ne štejejo kot tapravi spolni odnos?
Ne spoznam se na to, ampak ali ni tako, a ginekologi štejejo za, da je že bil spolni odnos samo spolni odnos do konca, ostalega ne štejejo?

Re: SPB?

Napisal Tinkara Srnovršnik » 12 Avg 2019 10:48

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

širše gledano so to vse oblike spolnega občevanja, tako da se v to ne šteje samo sam vaginalni spolni odnos kot tak. Izkušenost v spolnosti je seveda relativna, saj če še nisi imela vaginalnih spolnih odnosov, to še ne pomeni, da si "spolno neizkušena".

Lep pozdrav.

Re: SPB?

Napisal Itptotpg » 09 Avg 2019 14:49

Kot kaj se ročna zadovoljitev ali mogoče oralna šteje za zdravnika, kot spolna izkušnja, mislim spolne igrice (ali še to ne, da se šteje kot brezpredmetno), kot spolni odnos (predvidevam, da ne), se šteješ torej za spolno neizkušeno osebo, če nisi imel tapravih spolnih odnosov ali za spolno neaktivno osebo, če trenutno nimaš tapravih spolnih odnosov?

Re: SPB?

Napisal Tinkara Srnovršnik » 09 Avg 2019 12:39

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

odgovora na to ni mogoče podati, ker je to zelo relativna stvar.

Lep pozdrav.

Re: SPB?

Napisal Itptotpg » 09 Avg 2019 01:20

Kdaj je primerna starost, da se ročno zadovolji?

Vrh