Studentsko delo

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Studentsko delo

Re: Studentsko delo

Napisal Tjaša Rola » 13 Avg 2019 12:12

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

mogoče je idealna priložnost, da se oglasiš k delodajalcu, kje si delala prakso, ko boš opravila maturo. Najbolje, da takrat kar osebno stopiš do njih in vprašaš, če imajo kakšno prosto delovno mesto. Naj ti bo to motivacija, da se boš lahko lažje učila za prihajajočo maturo.

Kako pa se boš najlažje učila?
- Uredi si učno okolje: najprej je pomembno, da iz sobe, kjer se učiš, odstraniš vse naprave, ki bi te utegnile motiti (telefon, računalnik, tablico,...) in nato si pripraviš gradivo za učenje.
- Oblikuj si lastne zapiske: tako si boš snov veliko lažje zapomnila.
- Imej stalni urnik učenja: npr. vsak dan od 8. do 14. ure (kakor ti bolj ustreza: ali se raje učiš dopoldne/popoldne?).
- Čas za odmore: pomembno je, da si med učenjem vzameš čas tudi za odmore (npr. po 45 minutah učenja si vzameš 5 do 10 min, da popiješ vodo, greš na stranišče, se sprehodiš, vmes pa si vzameš še en daljši odmor za kosilo).
- Snov si razdeli na več enot in se uči po enotah: najprej si zadaj cilj predelati eno enoto, ponoviti in ko prvo enoto znaš, nadaljuješ z naslednjo.

Upam, da ti bodo nasveti koristili pri učenju. Uspešno!
Če imaš še kakšno vprašanje, te vabim k nadaljnjemu dialogu.

Lepo te pozdravljam,

Re: Studentsko delo

Napisal Cufubg » 08 Avg 2019 12:04

Hodim na srednjo poklicno ki me niti malo ne zanima. Mogoce bi edino delala tam kjer sem imela prakso ampak nic ne iscejo. Od takrat k sm nardila prakso sploh nism sla tja ker si ne upam priznat da sm padla.
To je delo kjer delas na sejmu en vikend v septembru in en dan v avgustu tako da sem ze sprejeta in lahko grem. In motivirana nism niti malo. Komaj zvezk odprem.

Re: Studentsko delo

Napisal Tjaša Rola » 07 Avg 2019 17:34

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

glede na to, da te v septembru čaka matura, ti predlagam, da se vsekakor najprej posvetiš učenju. Verjetno to res slišiš pogosto, ampak če je ne boš naredila zdaj, ko si še v tem tempu in si vsaj malo motivirana, bo kasneje zate vedno težje spraviti se k učenju. Zato je moj predlog, da avgust posvetiš učenju in boš tako v septembru uspešno opravila maturo. S pridobljeno izobrazbo boš imela tudi več možnosti za izbiro službe, prav tako pa bo tvoja plača lahko višja.

Poskusi se torej čim bolj skoncentrirati na učenje v tem mesecu, jutri pa vseeno pojdi na razgovor za službo in jim daj jasno vedeti, da si pripravljena pričeti z delom takoj, ko zaključiš z maturo. Lahko pa se poskusiš dogovoriti za delo že v avgustu, vendar nekajkrat na teden, da boš vseeno imela še dovolj časa za učenje. S tem, da greš na razgovor, nimaš ničesar za izgubiti. Delodajalci bodo sigurno cenili tvojo motivacijo za dokončanje srednje šole. Če boš priložnost za delo dobila in kasneje ugotovila, da le-to ni zate, lahko še zmeraj greš in najdeš kaj drugega.

Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo. Vesela bom tudi kakšne povratne informacije, kako je potekal razgovor in kakšen dogovor ste sklenili.

Uspešno jutri in pri učenju.

Lepo te pozdravljam,

Re: Studentsko delo

Napisal Yelp » 06 Avg 2019 20:54

Ta cetrtek naj bi imela razgovor ampak ne vem ali naj grem ali ne. Druga moznoat je 13.8. Strah me je da se ne bom dobro pripravila na maturo. Po drugi strani pa ne bom imela izkusenj ko bom zares iskala sluzbo. Sploh ne vem kaj bi, koga naj poslusam. Sebe neznam. :( obupana sem prosim pomagakte cim prej.

Studentsko delo

Napisal Performance » 05 Avg 2019 10:49

Nisem se delala. Do sedaj sem samo statirala v serijah pa tko da bi imela prav delo pa se ne. Zdaj sem 19 in sem padla maturo ki jo delam v septembru. Res je veliko snovi. Zacela sem malo gledat kaksna dela pa mi ni nic vsec. Gledam kratkotrajna ker se ne zelim prevec zaobljubit saj se bom mogla ucit in ce bo kaksno snemanje na katero bom hotla it. Ampak kratka dela so vecinoma fizicna ali pa v kaksni proizvodnji. Glede na to da nimam veliko izkusenj ni mogla to pozreti in pac poskusiti? Biti manj izbircna? Na faks ne grem in tako ali tako me 1.10 caka služba ker itak nimam druge izbire.

Vrh