(Sončna) očala, leče ...

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: (Sončna) očala, leče ...

Re: (Sončna) očala, leče ...

Napisal Igor Rakuša » 05 Sep 2019 10:45

Odgovor svetovalca
__________________

Pozdravljena,

točno to. Odločiti se moraš sama. Sama najbolj znaš oceniti, kaj boš rabila in nato sprejeti odločitev.

Bodi dobro,

Re: (Sončna) očala, leče ...

Napisal Evvva » 04 Sep 2019 12:45

Pač sončnih očal z dioptrijo si nisem šla narediti zato, ker ne vem, kaj bi za vsak dan nosila, ali očala ali leče, če bi se odločila za leče, potem sončnih z dioptrijo ne potrebuješ, razen, če si ob vodi, kjer je malo težje z lečami zaradi plavanja in higiene, ker leče ne smejo priti v stik z vodo, z očmi, ki so bile v stiku z vodo itd. Če bi se odločila za očala, potem je pa fajn imeti tudi sončna z dioptrijo. Zdaj, da bi dajala za vse skupaj, za očala, za leče in za dioptrijo na sončnih očalih se mi pa zdi predrago. Zato, ne vem, kaj narediti. Kaj svetujete, se moram potem sama odločiti?

Re: (Sončna) očala, leče ...

Napisal Igor Rakuša » 04 Sep 2019 11:08

Odgovor svetovalca
__________________

Pozdravljena,

tu je najpomembnejšo vprašanje, kaj se zdi boljše tebi. Sama si dobro rekla, da je fajn imeti očala za rezervo in tu se zelo strinjam.
Za vsak dan pa imej tisto, kar glede na ceno in uporabnosti bolj ustreza tebi.

Bodi dobro,

Re: (Sončna) očala, leče ...

Napisal Evvva » 03 Sep 2019 22:16

Živijo. Na pregledu za leče sem bila, pregled je v celoti samoplačniški, trenutno imam leče, ki so tudi samoplačniške. Zavarovalnica ti krije vsaki dve leti pregled za očala in nekaj malega za sama očala in za dioptrijo na sončnih očalih na vsaki dve leti.
Pri lečah je stvar tudi, da naj bi imel poleg leč za vsak slučaj še očala, za med virozo/boleznijo naj leč ne bi nosil, itd. Za moja sončna očala bi prišlo za doplačati za dioptrijo, če bi želela še nekje 150e, če bi želela imeti sončna očala z dioptrijo. Če imaš sončna očala brez leč, potem vidiš slabše.
Zdaj problem je v tem, ker ne vem, ali bi nosila za vsak dan leče ali očala? Kaj se vam zdi boljše?

Re: (Sončna) očala, leče ...

Napisal Igor Rakuša » 05 Avg 2019 15:34

Odgovor svetovalca
_________________

Pozdravljena,

dobro si ugotovila, da je ena od rešitev, da imaš leče, preko katerih si potem daš sončna očala in tako vidiš dobro, istočasno pa si zaščitena pred soncem. Če nimaš leč in nosiš očala, imaš potem zmeraj dilemo, ali imeti očala z dioptrijo in ne imeti zaščite pred soncem ali pa imeti sončna očala brez dioptrije in v soncu slabše videti. Pametnega nasveta, kaj od tega je bolje, ti ne morem dati. Včasih je bolje videti malo manj ostro in zaščititi oči kot obratno.

Rešitev, ki pa ni idealna, so tudi očala z dioptrijo in nastavkom za sončna očala.
Da bi vsakega pol leta ali leto kupovala nova navadna in sončna očala, je precej predrago za večino ljudi in tega tudi zavarovalnica ne bi plačala.

Odvisno je tudi od tega, kako hitro se ti menjuje dioptrija in kako pogosto bi bilo dobro menjati očala.

Bodi dobro,

Re: (Sončna) očala, leče ...

Napisal Evvva » 05 Avg 2019 11:28

Opazila sem, da tisti ljudje, ki nosijo očala z dioptrijo imajo navadna očala tudi za na sonce in ne nosijo sončnih očal. Ker ne vem, predstavlja (med drugim) to tudi dodatni strošek za starše mogoče aline vem zakaj?
Dioptrijo imam —1,50 in—2,50.
Je to ful visoka dioptrija, ker se res ne spoznam, ker sem šele dobila prva očala?Imam doma sončna očala brez dioptrije in zdaj za na sonce imam sončna brez dioptrije. Čeprav sem opazila, da pač ja z dioprijo pač lepše vidim, ane? V optiki so mi rekli, da cenejša verzija pride, če naročiš nova očala z že nastavkom, ampak da boljša izbira, nudijo boljšo zaščito pred soncem, so/nudijo sončna očala, pač sončna očala z ali brez dioptrije (če imaš kontaktne leče). Tudi zato, ker potem bi mi šel v nič okvir sončnih brez dioptrije. Da kao tudi, če bi se mi spremenila dioptrija, bi še vedno lahko na sončnih, če bi si naredila stekla z dioptrijo, imela ista stekla (s staro diptrijo), na očalih pa novo dioptrijo.
Bega me ravno to, kaj če se ti spremeni diptrija, moraš pol plačati za nova očala+za nova stekla za sončna (torej moraš dvojno plačati)?
Kaj mi svetujete torej, za na sonce navadna očala, sončna brez dioptrije, da naročim nova očala z nastavkom, sončna z dioptrijo, kontaktne leče+sončna (brez dioptrije)? So pol kontaktne leče za na sonce boljša rešitev oz. Zelo praktične in rešiš pol problem, čeprav naj bi bila za oči „boljzdrava“ očala in tudi to predstavlja dodaten strošek?

Re: (Sončna) očala, leče ...

Napisal Igor Rakuša » 05 Avg 2019 08:36

Odgovor svetovalca
___________________

Pozdrav,

če imaš očala z dioptrijo, ni nujno imeti sončnih očal z dioptrijo. Odvisno je od tega, ali si kratko ali daljnovidna in koliko slabše vidiš. Vsekakor pa, če želiš imeti zaščito pred soncem in videti dobro, je fajn imeti sončna očala z dioptrijo ali pa vsaj nastavke, da si lahko daš gor.

Pozdrav,

Re: (Sončna) očala, leče ...

Napisal anaxp123 » 04 Avg 2019 23:15

Živjo. Letos grem v 8 razred in nosim kontaktne leče že pol leta. Očala nosim redko. Moja d -3.50. Ja vidim slabo. Priporočam leče začni z mehkimi.

Re: (Sončna) očala, leče ...

Napisal Evvva » 02 Avg 2019 17:55

Če imaš očala (z dioptrijo) potem potrebuješ še sončna očala z dioptrijo? Če se ti spremeni dioptrija, moraš naročiti nova očala in še nova stekla za sončna očala?

Re: (Sončna) očala, leče ...

Napisal Simon Štiblar » 02 Avg 2019 08:20

Zdravo Evva lahko pa si vzameš na clips oz na klips ali pa samo nastavek

Vrh