Smrtna doza

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Smrtna doza

Re: Smrtna doza

Napisal Uredništvo » 15 Jul 2019 08:48

Odgovor svetovalke
_________________

Drag dekle,

vsekakor je pomembno, da svojo stisko deliš z nekom, ki mu resnično zaupaš. Vprašanja v zvezi s tabletami in ranami so bolj namenjena zdravniku, zato ti na to ne morem odgovoriti. Zastavljaš pa tudi vprašanje, kako preživeti mesece, ko čakaš na termin pri pedopsihiatru. Kakšna pa je tvoja domača situacija? Imaš koga v svojem okolju, ki te razume in ti je lahko v pomoč in podporo? Imaš kakšne načrte za preživljanje počitnic? Poizkušaj namesto samopoškodovanja izbrati neko drugo aktivnost, ki te sprošča.

Kaj se dogaja v tvojem življenju, kaj je tisto kar te tako prizadene, da poškoduješ samo sebe in razmišljaš o smrti? Karkoli se ti dogaja in te žalosti, jezi ali ti povzroča bolečino, bo minilo. Verjamem, da ti je sedaj hudo in morda ne vidiš izhoda iz svoje stiske, a že to da si nam pisala, da obiskuješ tudi pedopsihiatra, kaže na osebo, ki išče rešitve in ne na osebo, ki bi klonila ob težavah.

Po mojih izkušnjah ti lahko pri tem, kako preživeti čas do jeseni pomaga, da načrtuješ vsak dan sproti kako ga boš preživela. Ko narediš načrt, naj bo takšen, da ga boš v enem dnevu lahko izpeljala. V načrtu naj bodo različne aktivnosti, ki jih poznaš in so ti ljube, uvedeš pa lahko tudi kaj novega, kar ti bo prineslo zadovoljstvo (npr. pogovor z bližnjo osebo, branje, poslušanje glasbe, plesanje, sprehod, tek, božanje domače živali, pripravljanje najljubše jedi, pospravljanje svoje sobe, pisanje dnevnika …..). In tako preživiš vsak dan sproti na tak način, da imaš načrt in kontrolo nad svojim vedenjem, dan za dnem in november bo naenkrat tu.

Želim ti vse dobro in pazi nase!
Jožica Barborič, spec. klin. psih. in psihoterapevtka RT

Re: Smrtna doza

Napisal Uredništvo » 12 Jul 2019 10:42

Pozdravljena,

tvoje vprašanje smo poslali psihologinji, čakamo še na njen odgovor.
Zdravnik je odgovoril glede kombiniranja tablet.

Lep pozdrav iz uredništva.

Re: Smrtna doza

Napisal Igor Rakuša » 12 Jul 2019 10:35

Pozdravljena,

ta doza, ki jo omenjaš je lahko smrtno nevarna. Nujno takoj poišči zdravniško pomoč, najboljše, da pokličeš kar 112.

Drži se!

Smrtna doza

Napisal Potrebujem pomoč » 03 Jul 2019 22:14

/ izbrisano v uredništvu /

Vrh