sem zaljubljena?

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: sem zaljubljena?

Re: sem zaljubljena?

Napisal Lari 12 » 11 Jul 2019 13:41

Hvala za odgovor. Res sem vesela. Poskusila se bom poboljšati, in iti naprej z dvignjeno glavo, neglede na vse.

Res ste mi pomagali. Hvala

Re: sem zaljubljena?

Napisal Maja Kodele » 11 Jul 2019 12:10

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena Larika.

Razumem tvojo stisko in vem, da ti ni lahko. Pišeš o svoji družini, potem pa tudi o odnosih s prijateljicami in sošolkami. Vem, odnosi znajo včasih biti zelo težki in naporni. A to je sestavni del življenja in prav vedno se stvari s časom postavijo na svoje mesto. Zato nikar ne obupaj in se ne prepusti žalosti. Boš videla, da se bo vse uredilo.

Naj ti najprej napišem nekaj glede odnosa s sošolkami. Ne, nikakor ni nič narobe s tem, da si od sošolk drugačna. A se ti ne zdi, da bi bil ta svet zelo zelo dolgočasen, če bi bili vsi isti? Če bi imeli vsi enake hobije in želje? In verjemi mi, da boš v življenju tudi najbolj srečna in zadovoljna, če boš sledila svojim sanjam. Če boš taka, kot si želiš biti. Če te torej bolj zanima glasba - super!

Res je, da se "prijateljske skupine" navadno oblikujejo tudi glede na skupne interese, a to nikakor ni pogoj. Če tebe zanima nekaj drugega, če ne želiš postati vzgojiteljica ali učiteljica, to še ne pomeni, da ne moreš biti prijateljica z njimi. In če te sošolke zaradi takih razlik ne sprejemajo v svojo družbo, potem niso prave prijateljice. Po drugi strani pa se moraš zavedati tudi tega, da sta za lep odnos pomembna dva. To pomeni, da se moraš tudi ti potruditi, da te prijateljice sprejmejo. Potrudiš se tako, da izkažeš interes, da bi bila rada v njihovi družbi, da se z njimi pogovarjaš ipd. Če si seveda to želiš.
Kot sem napisala že na začetku - odnosi z vrstniki so lahko včasih težki in zakomplicirani. Pomembno je, da se obdaš s pravimi prijatelji. To so taki, ki jim lahko zaupaš, ki te podpirajo, ki so do tebe prijazni in te imajo radi točno tako kot si. Seveda moraš tudi ti njim to vračati. Sedaj imaš super priložnost, da med počitnicami malo premisliš o tem :)

Glede odnosov v družini pa... zelo mi je hudo, da se tako počutiš. Napisala si, da imaš občutek, da imajo starši raje tvojega brata in da se počutiš kot nadležen komar. A si te svoje občutke mogoče že kdaj staršema povedala? Veš, včasih se zgodi, da se starši sploh ne zavedajo, da otroka s svojim vedenjem prizadenejo. Zato je zelo pomembno, da si take stvari povemo.

Želim ti veliko sreče. Če boš pa imela še kakšno vprašanje, nam piši in z veseljem ti bom odgovorila.

Re: sem zaljubljena?

Napisal larika 12 » 09 Jul 2019 21:57

imam še eno vprašanje, ki me že dolgi grize. Nevem kaj storiti, in sem kar obipana

Imam občutek kot da me starši ne marajo preveč. Rajši imajo mojega brata. In kar me še posebej moti je da vedno ko imam rojstni dan dobim darilo a takšni ki si ga ne želim, čeprav dobro vesta kaj si želim in ni drago. In tudi babi ko mi pribese darilo prinese še kaj mojemu bratu. Meni pa nikoli nič. Moti me tudi da sem jima kot naadležen komar. Če gramo na kolo sem jas vedno zadnja, čeprav se dogovorimo da bo mami zadnja, me vedno prehiti, ker se z mano očitno ni fajn pogovarjat in ji je kot zadnja dolkčas. in ko gremo na sprehod so vsi vspredaj jas pa sem vzadaj in hodm za njimi. Še pogledajo mene. Podobno je tudi v šoli. do konca prve konference lani sem bila na drugi šoli ker smo se selili. Imela sem zeeelo dobre prijatelice. in ko sem se prestavila na drugo šolo so se me sošolke nekako že navadile. In dobila sem tudi sovo najboljšo prijateljico, potem pa nas premešali v štiri razrede. Saj sem še imela svojo naj prijateljico v istem razredu a nas je devet punc v razredu kar je lahko kar problim. Celo leto me je iskoriščala. Mi govorila da sva naj bff itd. pa ni bilo res. Vedela sem da ni a sem ji oprostila ker nisem imela druge. Ona pa se je vs čas družila z drugo. Obema sem bila kot nadomestna prijateljica. Vs čas sta mi kazali hrbte se nista pogovarjali z mano. Ko sem kaj zgubila npr ko sem zgubila škarje sta se mi smejali in jekle fajn, ko pa sem jima to js rekla pa sta se začeli dreti name. zadnja dva tedna pouka pa sem si ašla dve prijateljici ki nista takšni kot sta oni dve. Potem pa sta se skregali z mano. in ti dve novi prijateljici sta mi kar zelo pomagali da sem se ju znebila. povedala sem jima po resnici in sta jima vse povedali in pol sta rekli da se z mano ne družita zato, ker se zdej baje z drugima in sta se začeli pričkati z mano. In ko smo imeli Tehniko se je kar vsedla na moje mesto, ker sem sedela z prejšno prijateljico i mi rekla da se naj kam drugam vsedem in da tam ni nč placa in da se js tut nisem nikol pobrigala kam bi se on vsedla, pa sem ji vedno zborila mizo. a to ni bila ravno takšna težava. vedela je da ne vidim s druga ali pa tretje vrste.

je problem v meni? Tudi ostale sošolke se me bolj izogibajo ker sem drugačna. Vse razmišljajo o lepoti, lilčilih raspravljajo o fantih. Jas pa ne. in vse plešejo le jas ne in vse bi rade postale učitelice, zgojiteljice itd. jas pa ne. rada bi šla po glasbeni smeri. mogoče pa je res problem v meni. Nisem preveč čvekava. A sem sramežljiva.

Hvala za odgovor.

Re: sem zaljubljena?

Napisal Sanja Vulović » 08 Jul 2019 23:19

Pozdravljena!

Ne skrbi, dlake ne bodo postale ne temnejše ne gostejše z britjem. Britje nog je pač še en od načinov, kako ženske skrbimo za svoj izgled. Zato ti glede tega ni treba biti nerodno in tudi mamo lahko mirno vprašaš za nasvet.
Naj ti pomaga pri izbiri ustrezne britvice in pokaže, kako se lotiti britja, da boš lahko brezskrbna v kratkih hlačah in krilih.

Lep pozdrav,

Re: sem zaljubljena?

Napisal Larika 12 » 08 Jul 2019 11:00

Imam še eno vprašanje. Na nogah mi rastejo dleke. Temne so in me zelo motijo. Ne upam si obleči kratkih hlač ali krila. In da ne bo pomote nosim krila in kratke hlače a me je strah javnosti. kaj bodo rekli sploh pa moj fant. Nevem kaj narediti. Mami sem že omenila in je rekla da se pobriti ne smem krr bodo še temnejše, in da se bova pogovorili kasneje. Sploh ne vem kdaj je zanjo kasneje( to sem ji omenila vsaj pred dvema mesecema) Je še kakšna možnost, da mama nebi izvedela?

in oprostite, ker sem še enkrat poslala za odgovor.

in hvala za odgovor

Re: sem zaljubljena?

Napisal Uredništvo » 08 Jul 2019 09:48

Pozdravljena, Lari,
zgoraj je že objavljen odgovor svetovalke.

Lep pozdrav iz uredništva.

Re: sem zaljubljena?

Napisal lari12 » 07 Jul 2019 06:32

Če smem vprašati me zanima, kdaj bi lahko dobila odgovor

Re: sem zaljubljena?

Napisal Maja Kodele » 05 Jul 2019 11:08

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena Larika 12.

Najprej naj se ti iskreno opravičim, da si toliko časa čakala na odgovor. Napisala si kar veliko svari, ki te zanimajo in upam, da ti bom uspela na vse odgovoriti.

Greva kar po vrsti. Če sem te prav razumela imaš fanta, s katerim sta skupaj več kot eno leto. Prej sta si zelo veliko pisala preko telefona, sedaj pa ne več, saj ga od februarja nimaš. Prepričana si, da je fant zelo zaljubljen vate. Večkrat te je tudi povabil na zmenek, a si ga ti zavrnila. Vsak večer o njem razmišljaš, ko te pogleda zardiš in umakneš pogled, o njem včasih tudi sanjaš. Sprašuješ se ali so to znaki zaljubljenosti in ali/kako naj ga povabiš na zmenek.

Veliko vprašanj imaš o zmenku, poljubljanju in prvem spolnem odnosu. In to je čisto ok in normalno, da te take stvari zanimajo in da se o tem želiš pozanimati. Bi se pa strinjala, da s spolnim odnosom počakaj vsaj še nekaj let oz. dokler ne boš za to pripravljena. Spolni odnos se ne "kar zgodi", ampak si ga morata oba partnerja želeti. Naj bo to s fantom, s katerim boš dlje časa v resni zvezi, s fantom, ki ga boš res dobro poznala in te bo spoštoval. Pred tem pa se obvezno pozanimaj o ustrezni zaščiti. Prvi spolni odnos lahko malo boli, je pa to odvisno. Vsaka ženska doživi spolni odnos drugače. In res je zelo zelo pomembno, da si na prvi spolni odnos pripravljena, te ni strah, se zavedaš možnih posledic, imaš primerno zaščito in resnega partnerja.

Glede na to, kar si napisala bi se strinjala s tvojo prijateljico, ki ti je rekla, da si verjetno zaljubljena. Najbolj očitni znaki zaljubljenosti so, da o tej osebi zelo veliko razmišljaš, ob tem občutiš "metuljčke" v trebuhu, ne moreš spati ali jesti, fantaziraš, premlevaš lepe spomine in si predstavljaš čudovito prihodnost, komaj čakaš da to osebo spet vidiš in ko se to zgodi občutiš nemir, "elektriko" po telesu, zardiš, ti je nerodno ipd. Veš, zaljubljenost je nekaj najlepšega, kar se nam v življenju zgodi, a nas lahko hkrati tudi malo prestraši. Zato je normalno, da se v tvoji glavi poraja veliko vprašanj in skrbi.

Glede na to, da te je fant pred časom že povabil na zmenek, mislim, da se nimaš kaj bati. Kar pogumno stopi do njega in mu povej, da bi sedaj pa sprejela njegovo povabilo, če še velja. Če želiš seveda. Sedaj je poletje in prepričana sem, da bo z veseljem šel s teboj na sladoled ali pa v park na sprehod. Glej na to kot priložnost, da se eden ob drugem sprostita in se še bolj spoznata. Naj bo to sproščeno druženje. Glede drugih stvari pa se ne obremenjuj preveč. Glede na to, da sta se že veliko pogovarjala preko telefona mislim, da bosta zagotovo našla kakšno temo za pogovor. Mogoče o tem, kaj bosta počela čez poletje, ali bosta šla kam na morje ipd.

Če ti je že ob sami misli na poljubljanje neprijetno, potem zagotovo še ni pravi čas, da to izkusiš. Ravno tako super zmenek bo, če bosta s poljubljanjem še malo počakala. Ko pa boš začutila, da je pravi čas in si bosta oba to želela, pa preprosto pusti, da se zgodi. Za poljubljanje ni nobenega recepta ali postopka. Preprosto prisloniš ustnice ob ustnice, zapreš oči in se prepustiš. Trik je v tem, da si sproščena. Zato ti predlagam, da se s fantom najprej še malo podružita v živo, se pogovorita in tako bosta tudi bolj sproščena drug ob drugem. Ko bo pravi čas za prvi poljub, se bo zagotovo zgodil in verjamem, da bo to lepa izkušnja.

Tako kot ti je ena od vrstnic že napisala, lahko veliko informacij o neznanih besedah v povezavi s spolnostjo najdeš na spletu. Priporočam pa ti tudi obisk knjižnice, kjer boš našla veliko knjig za mlade na temo prve zaljubljenosti, poljubljana in spolnosti. Kot pa sem ti že napisala. S spolnostjo absolutno počakaj še par let. Verjemi mi, da ne boš nič zamudila in imaš še veliko časa.

Mlade vedno spodbujam, da so s starši iskreni. Če čutiš, da bi jim rada povedala za fanta, to naredi. Bodi iskrena in jim povej, da te je zelo prizadelo, ko so se zadnjič norčevali in jih prosi, da tokrat to obdržijo zase.

Upam, da ti je moj odgovor pomagal. Želim ti veliko sreče. Še veliko lepega je pred tabo.

Re: sem zaljubljena?

Napisal Uredništvo » 05 Jul 2019 09:50

Pozdravljena,

opravičujemo se ti, ker še nisi prejela odgovora.
Svetovalka, ki smo ji poslali tvoje vprašanje je žal odotna, zdaj smo vprašanje posredovali drugi svetovalki. V kratkem lahko pričakuješ odgovor.

Še enkrat se ti opravičujemo.

Prijazen pozdrav iz uredništva.

Re: sem zaljubljena?

Napisal lari12 » 04 Jul 2019 18:11

Če smem vprašati me zanima, kdaj bi lahko dobila odgovor

Vrh