Tehtnica

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Tehtnica

Re: Tehtnica

Napisal Liza 123 » 10 Jul 2019 19:17

Najlepša hvala vam za odgovor.

Lep preostanek dneva

Re: Tehtnica

Napisal Tatjana Škornik » 10 Jul 2019 12:50

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Kot si si že sama na nek način odgovorila, tudi jaz potrjujem, da kadar želimo spremljat svojo telesno težo absolutno uporabljamo isto tehtnico. Ja, vsaka tehtnica lahko kaže malenkost drugače. Če želimo biti pri spremljanju svoje telesne teže še posebej natančni je pomembno tudi, da se tehtamo vedno nekje ob istem času. Predlagam npr. zjutraj po jutranji toaleti in preden kaj zaužijemo. Sicer pa naša teža iz dneva v dan lahko malce niha, tudi za več kot kilogram. Odvisno seveda od tega koliko pojemo, koliko spijemo, ali smo prvi dan odvajali blato, drugi dan ne, itd. Tako, da malo nihanje teže ni nič nenavadnega.

Glede izračuna primerne teže glede na tvojo telesno višino in starost, sem uporabila formulo za Indeks telesne mase (ITM).
ITM=indeks telesne mase, se izračuna tako, da telesno maso v kg delimo s kvadratom telesne višine v metrih. ITM je namreč dokaj realna ocena prehranjenosti.
ITM za dekleta tvoje starosti, ki pomeni primerno hranjenost znaša med 15,7 in 23,3. V kilogramih je to med 42,5 in 62 kilogrami.

Sicer pa, počitnice so tu, poskrbi za to, da jih boš preživela čim bolj aktivno nekje zunaj in čim manj za telefonom in računalnikom.

Lep pozdrav,

Tehtnica

Napisal Liza 123 » 09 Jul 2019 17:32

Živjo

Zanima me ce je mozno da se v 2 dneh zredis za 2 kili. V nedeljo sm se stehtala in mi je tehtnica pokazala 52.4kg. Vceraj pa mi je druga tehtnica pokazala 54kg. Ali je mozno da vsaka tehtnica kaze malce drugace in se moras ves cas tehtati na eni? Je to res?
In pa se zanima me koliko je primerna teza za visino 164cm pri starosti 14 let.

Hvala
Lp

Vrh