Trava

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Trava

Re: Trava

Napisal Maša Martić » 26 Jun 2019 11:00

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena!

Govori se, da trava ne povzroča zasvojenosti, a gre za mit. Kot si že sama ugotovila, težko govorimo o fizični zasvojenosti (čeprav obstajajo tudi fizični znaki pri prekinitvi redne uporabe trave, kot so nemir, težave s spanjem...), vsekakor pa je možna psihična zasvojenost od trave.

Ko govorimo o zasvojenosti, je seveda pomembno govoriti o pogostosti uporabe in o količinah, še bolj pomembno pa je govoriti o namenih uporabe. Sama praviš, da ti samo trava pomaga malo odmisliti depresijo in vse drugo. Ravno takšne okoliščine lahko vodijo v zasvojenost, saj ima trava v tem trenutku zelo pomembno vlogo zate (odmisliti, se pomiriti). Vse te potrebe so pomembne in je pomembno tudi, da jih zadovoljuješ, vendar bi bilo fajn, da iščeš tudi druge načine za zadovoljitev teh potreb. Pogovor, sprehod v naravi, hobiji... Vse to bi ti morda tudi pomagalo odmisliti težave in te sprostiti, hkrati pa takšne dejavnosti ne povzročajo škode v telesu in težje povzročajo zasvojenost. Če pa se ti zdi, da trenutno ne moreš sama iskati alternative, si zelo dobrodošla v naši svetovalnici.

Več o svetovalnici si lahko prebereš na naslednji povezavi: https://www.drogart.org/svetovanje/1150 ... lnica.html
Več o travi si lahko prebereš tukaj: https://www.drogart.org/droge/1085/konoplja.html

Želim ti vse dobro!

Maša Martić,
Svetovalka na programu Pleši z glavo, DrogArt

Trava

Napisal girl003 » 11 Jun 2019 16:05

Pozdravljeni
sem dijakinja 1. letnika srednje sole. Letos janjarja sem prvic probala travo in moram priznati, da je bila zanimiva izkusnja. Od takrat nisem imela večjih nagibanj k temu, da bi si sama kupila in skadila, vendar sem pred kratkim ob priložnosti, ko smo bili s prijatelji ponovno poskusila. Bilo mi je zelo fajn, saj me je sprostilo. Sedaj pa je tu bilo oz. je se vedno tezko obdobje v soli in tudi doma se pocutim zelo slabo ze zelo dolgo in sem pomislila, zakaj pa ne. In od takrat si vsake tolko kupim in skadim in to postaja kar redno. To vec ni samo med vikendi ampak tudi med tednom zvecer. Zdi se mi kot da je to edini nacin, da se sprostim in neham razmisljat o vseh problemih in neham mislit o depresiji in vsem drugem. Govori se da od trave ne moreš postati fizicno odvisen. Ali je mozno bit odvisen psihicno? In pa dolgoročno gledano, bi lahko v prihodnosti imela kakrsne koli zdravstvene tezave kot so shizofrenija ali kaj podobnega.
Lep pozdrav.

Vrh