nepojasnjeno dogajanje

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: nepojasnjeno dogajanje

Re: nepojasnjeno dogajanje

Napisal Tina Uršič » 11 Apr 2019 11:36

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Vsakemu posamezniku se kdaj zgodi, da je preveč obremenjen, pod stresom, zaskrbljen, nervozen. Takrat nam telo odreagira na specifičen (jok, oteženo dihanje, tresenje telesa, pospešeno bitje srca, znojenje ...). Če obiskuješ psihiatra ti svetujem, da te težave opišeš njemu, čim bolj podrobno. Le tako bosta lahko iskala rešitve. Sicer bi bilo po mojem mnenju dobro, da obiščeš kliničnega psihologa, saj ti bo znal dobro svetovati in pomagati. Kar opisuješ so nekateri znaki anksiozne motnje, a ni nujno, da se bo to pri tebi razvilo do te mere. Opisuješ, da se ti to pojavlja takrat, ko si pod večjimi psihičnimi obremenitvami, ko si pod stresom. Stres je do neke mere dober za nas, saj nas aktivira in pripravi do tega, da neko stvar dobro opravimo. Po drugi strani pa je lahko škodljiv, takrat ko ga je preveč in preplavi naše misli in telo. To se dogaja tebi in telo ti odreagira.

Pred nastopom (petjem) je dobro, da se čim bolj umiriš s trebušnim dihanjem. Poskusi tudi preusmeriti misli na kakšno lepo stvar, tako se ti bo nastop zdel manj strašen.

Učiti se več predmetov na en dan je vsekakor stresno, a se da. Pomembno je, kako si delo in čas razdeliš ter seveda, da si vzameš popoldne čas tudi zase, za prostočasne dejavnosti, da se telo in misli lahko nekako regenerirajo, spočijejo.
Toplo ti priporočam obisk psihologa (napotnico ti izda osebni zdravnik), saj ti bo preko pogovora, svetovanja in različnih tehnik spoprijemanja z neprijetnimi mislimi ter s samim stresom pomagal, da se boš boljše počutila.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Če boš imela še kakšna vprašanja, komentarje, pomisleke pa nam še piši.

Lep pozdrav,

nepojasnjeno dogajanje

Napisal mickaodzupana » 10 Apr 2019 14:13

Pozdrav vsem!
Imam obcutek da je z mano nekaj narobe. Vse pogosteje se mi dogajajo nekaksni izpadi oziroma napadi panike. V dolocenih situacijah se mi svet podre in ne morem ustaviti joka, tezko diham in tresem se po celem telesu. To se najpogosteje dogaja npr. kadar se moram v enem dnevu uciti vec predmetov ali kadar kdo zahteva od mene da bom opravljala kaksno dejavnost (recimo petje). Se sama ne razumem svojega obnasanja. Moja starsa ne zivita skupaj, obiskujem pa tudi psihiatra. Sem tik pred tem da mi predpise antidepresive.
Zanima me ce veste kaj se dogaja z mano.
Hvala za odgovor

Vrh