True love

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: True love

Re: True love

Napisal Anja Knez » 10 Jan 2019 21:04

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena, "broken_gurl",

vesela sem, da si se oglasila in mi zaupala svojo stisko. Za začetek bi rada preverila, če sem te prav razumela: v Egiptu si se zaljubila v fanta, ki ti je, po tvojem mnenju, vračal čustva, zdaj pa se od takrat nista slišala, kar te žalosti in skrbi, ob enem pa si zaskrbljena tudi zaradi mame in njenega vedenja, mišljenja. Imam prav?

Najprej se dotakniva tvojih pomislekov v povezavi s fantom, ki si ga imela priložnost spoznati v Egiptu in se nanj čustveno navezati. Lahko razumem, da ti je težko in da o tem veliko razmišljaš. Kot praviš, meniš, da si bila tudi ti všeč temu fantu, skrbi pa te, da ne bo stopil v kontakt s teboj. Glede na to, da si bila v Egiptu teden dni nazaj, najverjetneje še ni minilo toliko časa, da bi morala obupati in se vdati, da ti nikoli ne bo pisal. Če si mu bila všeč in bo s teboj želel ostati v kontaktu, te bolje spoznati, razvijati prijateljstvo in morda kasneje tudi kaj več, bo vsekakor našel način, kako bo stopil v kontakt s teboj. Namreč živimo v obdobju, ko nam različna socialna omrežja omogočajo številne poti vzpostavljanja in ohranjanja stikov, kar je njihova prednost poleg številnih pasti, s katerimi se lahko srečamo. Najverjetneje sta izmenjala imeni in še kakšen podatek, po katerem te bo lahko poiskal, če bo seveda želel. Moraš pa se ob enem zavedati, da je simpatija nekaj čisto drugega kot zaljubljenost, zaljubljenost pa je spet nekaj popolnoma drugačnega od ljubezni. Med temi stopnjami (če jih tako poimenujeva) pa mora preteči kar nekaj časa ter spoznavanja, da lahko svoja čustva tako opredelimo. Zato moraš biti pripravljena tudi na to, da fant morda ne bo poiskal stika s teboj, kar ne pomeni, da mu nisi bila všeč. Lahko si mu bila simpatična, a vendar je to tudi vse. Kot sem rekla, da bi se razvila kakšna globja čustva bi z omenjenim fantom morala preživeti več časa, delati korak po korak in ga postopoma spoznavati. Zato lahko najverjetneje na tej točki govoriva zaenkrat zgolj o simpatičnosti.

Zdaj pa poglejva še težave, ki jih imaš s svojo mamo. Kot si zapisala, se z njo težko pogovarjaš, saj ti na nek način vsiljuje svoje mnenje. Vsekakor imaš prav, da je v zvezi dveh posameznikov najpomembnejše to, da se imata iskreno rada, se podpirata, si zaupata in se spoštujeta. Bolj kot pa njuna inteligentnost, saj bomo le na ta način lahko razvijali in ohranjali partnerski odnos. Zelo pohvalno je, da si se skušala z mamo o tem pogovoriti in ji predstaviti še svoje razmišljanje, a kot si zapisala, ga mama ne želi slišati. Ravno nasprotno: ob vsem tem uporablja zelo neprimerne besede, za katere verjamem in te lahko razumem, da so te razžalostile in spravile v jok, saj si vsakdo želi, da bi starši poskušali razumeti, mu prisluhnili in ga podpirali. Tudi z očetom si skušala govoriti, a razberem lahko, da je precej pod vplivom mame. Morda bi bilo dobro, da se še enkrat skušaš pogovoriti z mamo predvsem o tem, kako so te njene besede prizadele in ji izrazi svoje želje: da si zelo želiš, da bi vsaj poskušala stopiti v tvoje čevlje in te razumeti ter podpreti. Morda pa je na tej točki tudi oče tisti, ki bi mu to lahko zaupala in bi morda vseeno še on o tem govoril z mamo: da si se mu zaupala, mu povedala, kako se ob vsem tem maminem obnašanju počutiš in da bi bilo dobro, da se vsi trije skupaj pogovorite o tem in stopite na eno pot, ki bo prijetna za vse. Še vedno so starši tisti, ki ti želijo vse najboljše, čeprav morda tega trenutno ne moreš videti, kar razumem, saj si užaloščena in zaskrbljena glede svoje prihodnosti. Prosi predvsem mamo za pojasnilo, zakaj je takšnega mnenja in zakaj vidi stvari tako, kot jih.

V primeru, da pa se vseeno z njima ne boš mogla pogovoriti, pa se vedno lahko obrneš na svetovalno službo na tvoji šoli. Zaupaj jim svojo stisko, svoje nerazumevanje predvsem z mamo in verjamem, da ti bodo prisluhnili, saj jim lahko zaupaš. Tam so zato, da ti pomagajo. Če bi želela, da se oni pogovorijo s starši, to tudi izrazi, saj bi prav to morda lahko pomagalo ali pa da se vsi trije skupaj oglasite v svetovalni službi. Najprej pa se svetovalni delavki zaupaj in verjamem, da bo našla način, kako ti bo lahko pomagala, da se boš v domačem okolju boljše počutila.

Vendarle, kot si zapisala sama, si še mlada (šteješ rosnih 12 let) in pred teboj je še marsikaj. Marsikoga boš spoznala, pridobivala izkušnje in predvsem spoznavala, kakšna je razlika med tem, da ti je nekdo všeč oz. simpatičen, da si v nekoga zaljubljena in da nekoga ljubiš. Predvsem je sedaj pomembno, da urediš svoj odnos z mamo, ji zaupaš svoje razmišljanje in jo prosiš, naj ti prisluhne, nato pa tudi ti prisluhni njej. Verjamem, da bosta našli skupni jezik ob obojestranskemu trudu.

Želim ti vse dobro in te lepo pozdravljam,

True love

Napisal broken_gurl » 04 Jan 2019 16:15

Pozdravljeni!
Prejsnji teden smo bili dva tedna v egiptu in sem pac zaljubila v 17 letnega fanta ki dela v hotelu v katerem smo bili in on se je tudi zaljubil vame. Pac ima oprevljeno os ovno solo za drugo pa nevem. Pac in jaz sem mu dala mojo fonsko on pa mi pac med delom ne more dati in zdaj jaz nimam njegove fonske. Rekel mi je da mi bo pisal samo mene je strah da mi ne bo ker ga mam fulllll rda in mi pomeni vse. Problem je se moja mama. Ona me ne razume in mi vedno govori da more biti moj fant pametnjejsi od mene. Meni je pa vazno da me ima rad in me spostuje in predvsem da se imava rada in to je to. Z mamo sem se ze poskusala pogovoriti o tem in se je vedno zacela zdirati name in me zmerjati z cipo, kurvo in podobnimi. Ob enem je se dodala da ce se bom z taksnim moskim/fantom kasneje zelela porociti ne bo odobrila in ce se bom me bo odgnala od hise in je se rekla da si taksne sramote ne bo privoscila. Seveda me je spravila v jok. Vem da sem se mlada (12 let imam) ampak meni to veliko pomeni. Za njega verjamem da mi bo odpisal ker ga poznam in mu zaupam. Problem je mama res nevem kaj naj storim. Oce pa vedno odvrne naj vprasam mamo in se bo on vedno z njo strinjal.prosim vas za pomoc in se vam ze za v naprej zahvaljujem za vas trud.
Hvala!

Vrh