Tesnoba

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Tesnoba

Re: Tesnoba

Napisal Matic Cizel » 09 Jan 2019 15:52

Odgovor svetovalca
________________

Pozdravljena!

V tvojem zapisanju zaznavam mešane občutke. Praviš, da ne veš zakaj greš k psihologu, omenjaš pa tudi prisotne težave, zaradi katerih si se k psihologu naročilu. Da nisi šibka oseba se vsekakor strinjam, saj se redkokateri najstnik odloči, da bo k reševanju opaženih težav pristopil tako aktivno, da se k psihologu naroči samostojno. Razmišljala si vnaprej oz. dolgoročno, kar se mi zdi odgovorno in pohvalno.

Na opravičilu, ki ga psihologi v zdravstvenem domu napišemo za izostanek v šoli, razlog za obisk prav gotovo ne bo naveden. Razlogi za obisk psihologa pa so zelo široki. Od medicine dela oz. ocene dela zmožnosti (ki je pred nastopom dela lahko obvezna), do različnih testiranj - na katera te lahko napoti zdravnik, do razlogov podobnim tvojim. Sklepati torej ni mogoče, zato je strah odveč. Bodi pa sigurna, da je razrednik opravičilo podobne narave prav gotovo že prej prejel.

Zaradi težav, ki jih omenjaš (strah pred govornimi nastopi, težave s koncentracijo, menjava okolja), obisk psihologa vsekakor ocenjujem kot smiseln in te pri tem podpiram. Priporočam ti, da konkretno omeniš tu naštete dileme. Po potrebi se naroči tudi za naslednji obisk, ko bosta skupaj s psihologom ocenila, kdaj oz. kako hitro bi bil smiseln.
Pogumno ti želim,

Tesnoba

Napisal Valhalla » 06 Jan 2019 22:57

Zdravo!
Pisem vam, ker ne vem kako naj se pomirim. Caka me kar naporen mesec. Trenutno dozivlam nekaksen napad panike oz. Breakdown ker so se mi odprle cisto vse stare "rane". Ta teden popravljam dolocen predmet in imam velik strah, da mu ne bo uspelo, do ucenja pa se ne morem pripraviti saj koncentracija enostavno bezi pred mano. Na pesanje koncentracije najbrz vpliva nespecnost. Nikoli ne morem normalno zaspati. Naslednji teden imam "pregled" pri psihologu. Ubistvu ne vem, zakaj sploh grem tja. Nanj sem se narocila ze med poletnimi pocitnicami, ker sem vedela da bom najbrz trpela za posledicami menjave okolja in novega sistema (prihod v srednjo solo) Datum so mi dali sele januarja torej naslednji teden in nekako sem prezivela vse to. Eden od vzrokov je najbrz prav ta pregled ker enostavno ne vem kako zgleda. Tezave imam pa tudi s tem, da je ura med poukom in to pomeni, da bom mogla razredniku predati opravicilo. To me je nekako vrglo s tira, saj nocem da name gleda kot na osebo, ki je nekako uboga in ima neke hude tezave, sploh ker po mnenju sosolcem zgledam brez zivljenja (posledica utrujenosti in neznosne teze, ki jo prinasam vsak dan v svojem telesu.) Enostavno nocem izpasti kot neka sibka oseba, nocem. Ker to nisem. In res ne vem kaj naj zdaj, v bistvu sploh nocem vec k psihologu. Umiram pa ze tudi zaradi govornih nastopov, ki me cakajo v prihodnjih tednih.
Prosila bi za odgovor,
Najlepsa hvala in lp

Vrh