Sošolci

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Sošolci

Re: Sošolci

Napisal book lover » 09 Jan 2019 21:29

js sm bla zmer mal bl zrela od svojih sošolcev. čez kak let al pa dve se bo obrnil kr se bojo tud oni začel bl odraslo vedt. drgac pa je verjem mi v sredni šoli čist druga pesem.

Re: Sošolci

Napisal Anja Knez » 25 Dec 2018 10:53

Odgovor svetovalke
_________________

Ponovno pozdravljena, "Xhx",

zrelost ni nič slabega, ravno nasprotno: zelo pohvalno je, da si pri svojih letih tako odgovorna, da veš, kaj je prav in kaj ne ter da je tvoje razmišljanje tako odraslo. Res pa je, da mnogo tvojih vrstnikov še ni na tej ravni, zato nate gledajo drugače in ker si v manjšini, si ti tista, ki si "čudaška". A vendar nič ne skrbi: nekdo odraste prej, spet drugi kasneje, na koncu pa odrastejo vsi in uvidijo, kako nezrelo je bilo njihovo obnašanje.

Bodi ponosna nase in se ne spreminjaj za voljo drugih. Takšna, kot si, si edinstvena.

Vse dobro ti želim in te v teh prazničnih dneh lepo pozdravljam,

Re: Sošolci

Napisal Xhx » 19 Dec 2018 13:05

Pozdrvaljeni
Hvala za hitr odgovor
Ja problem je ker se obnašam zrelo da ne spricam, ne smejim njihovim brez veznim foram zato me celo kličejo mamica ...

Re: Sošolci

Napisal Anja Knez » 19 Dec 2018 11:05

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena, "Xhx",

vesela sem, da si se s svojo težavo obrnila name. Če te prav razumem, te v tem trenutku najbolj skrbi neprimerno obnašanje tvojih sošolcev, ki te zafrkavajo, se ti smejijo in te zmerjajo. Imam prav?

Lahko razumem tvojo stisko, ki jo neprimerno in nezrelo vedenje tvojih sošolcev povzroča. Sklepam, da se zaradi tega tudi ne veseliš odhoda v šolo in preživetja dopoldneva v njihovi družbi. Kot si zapisala, so te tudi v popoldanskem času nekoliko odrinili, saj so te izločili iz spletnega pogovora. Vsekakor ti ni prijetno.

Si morda komu od sošolcev povedala, kako se ob vsem tem počutiš? Izrazi svojo stisko, zaupaj jim, da ti ni prijetno, si zaradi njihovega obnašanja žalostna, saj si nihče tega ne zasluži in da si želiš njihove družbe. Prav je, da to poveš in da bodo skušali stopiti v tvoje čevlje - te razumeti. Tudi to, da že imaš menstruacijo, ni nič takšnega, saj to doleti vsako dekle (nekatere prej, druge kasneje) in je to del biološkega cikla. Resda morda najstniki, predvsem fantje, to težje razumejo in se pogosto iz tega norčujejo, a vendar mora to zate predstavljati nekaj normalnega, del življenja, saj ti to tudi pokaže, da si popolnoma normalno zdravo dekle.

Skušaj se pogovoriti z njimi: povej jim, da želiš, da ti prisluhnejo. Morda te bodo razumeli in predvsem prenehali s tem vedenjem, četudi ne boste v najboljših prijateljskih odnosih. Saj veš, četudi si želimo, ne moremo vsi vsem ustrezati in prepričana sem, da boš stkala še veliko novih prijateljstev ter poznanstev. Sicer pa vedi, da se lahko vedno obrneš tudi na svoje starše, v šoli pa so ti na voljo razrednik/razredničarka, učitelji in svetovalna služba.

Želim ti vse dobro in lepe prihajajoče praznične dni.

Lepo te pozdravljam,

Sošolci

Napisal Xhx » 18 Dec 2018 16:09

Pozdrqvljeni
Stara sem 12 in imam že menstruacijo in temu se tudi primerno obnašam .problem je pri mojih sošolcih veš čas se zajebavajo smejijo in bla bla bla meni pa to gre na živce imamo
Tudi skupino ampak ker se z njimi ne hecam in pogovarjam me zmerjajo in zalijo naredili so celo grup brez mene

Vrh