Deformiran palec na nogi

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Deformiran palec na nogi

Re: Deformiran palec na nogi

Napisal Chacha » 03 Okt 2018 19:56

Heii! Hvala za odgovor. Bom poskusila s plavanjem. Na srečo še ni hudo komaj se opazi in si bom poskusila pomagat da ne bo napredovalo. Zelo si mi pomagala. Hvala!

Re: Deformiran palec na nogi

Napisal radovedna dd » 01 Okt 2018 21:51

Hej! Imam isti problem in ja, boli kot *****. Osebno ti lahko povem, da sem hodila na fizioterapije, nosila najrazličnejše opornice (mnoge so me hudo hudo ožulile) in nič od tega ni pomagalo vsaj ne na dolgi rok. Edina koristna stvar je bila plavanje. Če imaš možnost (in če se ti operacija res upira) pojdi plavat. Jaz sem trenirala-ni ga čez ta šport-in še dve leti po tem ko sem nehala, me ni nič bolelo. Verjemi voda pomaga, a le pri bolečinah-še vedno ti lahko škoduje, če bi začel deformirati tudi ostale prste.
Če še ni preveč deformiran, si zlahka pomagaš sama s kakimi opornicami pa tem sr*****, če pa je preveč deformiran in te hudo ovira v vsakdanjem življenju, ti vseeno svetujem operacijo-potem imaš zagotovo mir.
Upam da sem kaj pomagala✌srečno

Re: Deformiran palec na nogi

Napisal Anita Friškovec » 12 Sep 2018 16:00

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena,

udobna obutev, veliko gibanja bosonoga, to ti lahko pomaga. Opornice kot sem rekla, niti ne. Žal, tako je.

Lepo te pozdravljam,

Re: Deformiran palec na nogi

Napisal Chacha » 10 Sep 2018 15:54

Ja govoriva o isti zadevi. Prebrala pa sem tudi da pomaga da bos hodiš po travi pa vaje za stopala. Kaj pa to? Ker resss nočem iti na operacijo pa sem mislila da mogoče lahko si zaenkrat lahko sama pomagam na naraven način torej brez operacije, vsaj da nebi to napredovalo.

Re: Deformiran palec na nogi

Napisal Anita Friškovec » 10 Sep 2018 11:12

Odgovor svetovalke
_________________

Upam, da govoriva o isti zadevi. Poglej na google, hallux valgus, o tem govorim jaz.
To je precej pogosta deformacija stopal, za katero je samo delno kriva špičasta, tesna obutev in visoke pete, delno pa je prirojena. Opornice niso zelo učinkovite, morda zato, ker jih nihče v resnici ne nosi 24 ur.
Druge rešitve kot operacija v resnici ni.

Lep pozdrav,

Deformiran palec na nogi

Napisal Chacha » 09 Sep 2018 21:55

Pozdrav!
Pred nekaj meseci sem opazila da se mi na obeh nogah palec deformira. In ker se ni bilo hudo nisem se zmenila za to. Ampak danes pa sem opazila da se mi je palec premaknil se bolj nazven in ko nosim nekaj casa balerinke me ta bulica nazven boli. Zato tudi balerink ne nosi vec. Prosim, da mi svetujete kaj naj naredim da bi si popravila palec in da mi nebi deformacija palca napredovala. Saj nocem cez pet let met cist pokvarjenih nog in da si nebi mogla nobenih čevljev vec obuti. Najdla sem opornico prav za deformiran palec in enim baje pomaga eni pa pravijo da ti to pokvari sklepe in da ti skodi. Tako da me zanima kaj vi mete o opornici in kako bi si lahko pomagala omilit palca. Hvala za odgovor!

Vrh