sam

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: sam

Re: sam

Napisal Tina Uršič » 14 Maj 2018 13:50

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljen!

Definitivno nisi sam, tudi v Sloveniji tako kot drugod po svetu je istospolna usmerjenost nekaj česar se še zdaleč ne rabiš sramovati. Niso vsi proti temu, je pa res, da jih mnogo je. Takšne slabe komentarje/opazke poskušaj kar se le da ignorirati in si jih ne jemati k srcu, saj si čisto običajen fant, le z drugačnimi spolnimi preferencami. Super se mi zdi, da si tako samozavesten in ponosen nase, prav je tako.

Kako vedeti na prvo žogo, tu ti žal ne znam odgovoriti, sem raje iskrena in ti ne bom pametovala. Največkrat to nekako začutimo, dobiš nek "filing" ko osebo zagledaš ali ko se z njo pogovarjaš. Mislim, da boš vedel, ko boš spoznal koga, ki ti bo naklonjenost/simpatijo vračal. Direktna vprašanja ali si homoseksualec pa tako kot si že sam napisal, so žal še danes neka tabu tema, ki večkrat naletijo na neodobravanje, čeprav neopravičeno.

Če si pogumen, bi bilo fino da se zaupaš najboljšemu prijatelju ali prijateljici, tako se v tem ne boš počutil tako sam, zagotovo te bo razumel/a. Pogovarjati se o simpatijah, zaljubljenosti je nekaj najlepšega in lepo je to deliti z nami ljubimi osebami. Sicer si še zelo mlad in imaš še veliko časa, ta najbolj "najstniška" leta ko se v mladostnikih prebuja mnogo različnih občutij, čustev, misli, dvomov, vprašanj in odgovorov šele prihajajo. Sprejmi jih in vedno zaupaj sebi in svojim čustvom ter si dovoli biti to kar si.
Veliko sreče ti želim in ostani tako pozitiven še naprej.

Tina Rzeničnik Uršič, mag. psih.

Re: sam

Napisal Gap » 12 Maj 2018 21:24

Zdravo.
Mogoce ti bo v pomoc, da gres na parado ponosa, kjer se bos srecal z ljudmi, ki imajo podobne izkusnje in ti svetovali. Spoznal pa bos tudi dobre prijatelje z enako spolno usmerjenostjo.
Vse dobro❤
Lp

Re: sam

Napisal ggg17 » 12 Maj 2018 05:56

Ni pomembno če se družiš raje z fanti ali puncami, ampak to kjer se dobro počutiš, pri meni je v razredu več fantov kot punc zato sem mogoče bolj navajen fantov.
Če vedno vstaneš ko te kdo zmerja, to pomen da ti bo čez čas vseeno kaj si kdo misli o tebi, Zato ker je pomembnejše da si srečen ti in ne nekdo ki bo vesel tvoje
nesreče.
Sem pa prepričan da nisi samo ti na šoli gej, je tudi zelo drugače če se o tem
pogovarjate v skupini kjer vas je več, ker nihče nebi hotel pokazati pred vsemi da mu je to ok. Zato pa če si z nekom sam se ti ta oseba bolj zaupa.
Imam veliko (gej)prijateljev sicer drugod po svetu in za ene nikoli nebi verjel da imajo radi fante.
Tudi na počitnicah prejšnje leto smo šli ven zvečer in je mimo šel en fant, jaz kot vsakega ki mi je všeč sem pogledal ampak ne vem kaj mi je bilo da sem mu se še nasmehnil on pa mi je vrnil pogled z nasmeškom, ravno to kar sem najmanj pričakoval, zato nikoli ne veš kje te čaka tvoja sreča vem samo da je tam takrat ko jo najmanj pričakuješ. ;)

Re: sam

Napisal gp14 » 09 Maj 2018 20:14

Tvoj odgovor mi je všeč no priznam sem res eden tistih ki se druži z puncami občasno. S tem pa se pri fantih pojavi beseda gej in s to besedo sem bil zelo ponižan mam pa dobro stran da vedno vstanem ker vem da je pred mano veliko življenja. Tvoj komentar mi je zeloooo všeč pa še zelo realen...hvala...ta stik z ocmi je pa itk popoln...v to pa se vseeno dvomim da bi me kateri gledal ker smo z sošolci prišli na temo gej in so bili vsi tako zacudeni da tega neprenesejo ipd sprva sem mislil da mogoče se kateri od njih tolaži a vedno bolj ugotovljam da temu ni tako...zelo ponosen sem nase ker sem se pa s tem zelo sprijaznil in nimam nekih velikih ovir

Re: sam

Napisal ggg17 » 08 Maj 2018 22:38

Nisi sam več nas je samo da se večina noče izpostavljat ker kot si napisal potem na žalost ni čisto enako kot prej, kako pač kdo sprejme to, tudi sam sem gej in sem to spoznal pri 13, zdaj sem star 17. Star boš 14 in bodo začela iz tebe prihajati tudi čustva in se boš zelo zaljubil...tudi kdaj boš žalosten a boš čez čas spet vesel.
Vprašal si kako prepoznati gej-a na to vprašanje ni točnega odgovora, je pa nekaj na tem da damo za naš videz (nekateri) nekaj več kot ostali, to da se gej-i rajši družino s puncami ne vem če drži, sam se rajši družim z fanti.Če pa želiš izvedeti če je kdo gej pa se izogibaj tega da ga direktno vprašaš ali je. Poskušaj recimo z vprašanji:

Ti je všeč kakšna punca/Imaš punco? - če predolgo premišljuje ali se izmika odgovoru je mogoče nekaj tudi na tem.

Ali pa da se zaupaš najboljšemu prijatelju ali kateremu od staršev da si gej in počasi ostalim vendar za to še imaš čas in boljše da še malo počakaš, potem se bo kateri fant ki je gej morda zaupal tebi ker bo vedel da ga boš razumel.

In malo opazuj okolico, mogoče ima kateri oči samo zate samo nisi še opazil. Kakorkoli časa imaš še veliko, če pa ti je nekdo všeč pa je očesni stik kar pomemben.

Jaz ti želim pa srečo pri vsem kar si želiš. LP

sam

Napisal sem gej » 05 Maj 2018 19:33

Star sem 13 kmalu bom 14 ugotovil sem da sem gej in se pocutim samega zdi se mi da jih prakticno v sloveniji ni in vsi so proti temu ampak jaz sem zelo sprijaznjen s tem. Zanima me kako vediti ce je gej ker ponavadi fanta po vprašanju a si gej, te zavrne in nikoli nista več prijatelja.In me je strah ker nimam sreče

Vrh