Nikoli srečna

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Nikoli srečna

Re: Nikoli srečna

Napisal Heliodor Cvetko » 12 Apr 2018 07:38

Odgovor svetovalca
__________________

Pozdravljena,

upam oz. skoraj sem prepričan, da boš tudi ti kdaj v življenju res srečna, čeprav (do) sedaj nisi. Le vzdržati moraš v tej dobi odraščanja in si urediti življenje po svoje. Krivično je, da morajo otroci odraščati ob starših, ki se ne marajo in ki so bolj osredotočeni na sebe kot pa na potrebe svojih otrok. Občutek varnosti, da je vse v redu in občutek sprejetosti (da si ti sam/a v redu) lahko otrok ima le, če odrašča v medsebojni naklonjenosti (ljubezni) svojih staršev. In mnogi starši se premalo (ali pa sploh ne) potrudijo za to. Zato je tvoj občutek, da si izdala družino nepotreben. Kaj podobnega bi lahko občutila kvečjemu tvoja starša. A tudi njiju ne smem obsojati, brez da bi pobliže spoznal njuno zgodbo(resnico). Kar pa v nobenem primeru ne more biti nalaganje krivde ali slabega občutka tebi. Ti si kvečjemu lahko (upravičeno) jezna.

Praviš, da si trenutno v Kriznem centru. Torej se bo (se je) v reševanje tvoje problematike vključil pristojni Center za socialno delo. Zagotovo se bodo pogovorili s tvojima staršema in odgovornost za (tvoje) trenutno stanje pravično porazdelili. Da ne boš več z občutkom krivde tuhtala cele noči in se zaradi duševnih stisk samopoškodovala. Pomagali ti bodo (žal ne vem koliko si stara, od tega je odvisno v kolikšni meri boš lahko vplivala na nadaljnji tok dogodkov) najti najustreznejšo rešitev za tebe. Ne absolutno najustreznejšo, ampak najugodnejšo od možnih.

Ne glede na tvojo starost pa ti svetujem, da se, kolikor le moreš, posvetiš šoli in razmišljaš o tem, kaj bi rada v življenju počela. Da torej vse svoje moči usmeriš v pridobitev poklica, ki ti bo zagotavljal službo in plačo, da se boš lahko čim prej osamosvojila in zaživela tako, kot bo tebi najbolj ustrezalo. Verjetno boš tudi še kasneje čutila določeno prikrajšanost (iz otroštva), a lahko se boš posvetila sebi, si uredila življenje, družino. In uresničila sklepe, da ti svojim ne boš počela, kar sama sedaj doživljaš.

Nikar ne obupaj, sodeluj z delavkami Centra za socialno delo in glej v prihodnost, kjer te čakajo boljše možnosti.

Lep pozdrav,
Heliodor Cvetko, psiholog in psihoterapevt iz Svetovalnega centra Maribor.

Nikoli srečna

Napisal Nikoli srečna » 10 Apr 2018 17:45

Zdravo!
Nevem kje in kako bi sploh začela ker se počutim resnično grozno sploh nevem več kaj čutim kdo sploh sem. Že vnaprej se vam opravičujem za tako dolgi spis in upam da nisem v napoto. Prosim objavite samo odgovor. Pisala bom po točkah...

/izbrisano v uredništvu/

Vrh