Depresija?

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Depresija?

Re: Depresija?

Napisal jazverjamem » 10 Nov 2017 22:06

Jolo:D

Samo da veš, da sem prebral tvoj odgovor.

Saj nisi program :D Sam imaš kodo za srečo.

Re: Depresija?

Napisal enpac123 » 08 Nov 2017 16:30

Jazverjamem,

haha sem se enkrat pozabil na tale forum, toliko drugih stvari, da ti gre iz glave enostavno. No zdaj sem se spomnil, da sem ti takrat se nekaj napisal in vidim, da sem dobil odgovor.

Kakorkoli ze, vse kar govoris se zdi logicno in prav, ampak jaz ne vem kaj naj naredim da bo tudi tako. Ne vem kako naj razlozim sploh. To so meni samo besede vse, da bom tako tudi razmisljal in delal pa ne vem vec kaj naj naredim. Pri programu je to enostavno, samo kodo napises, da bo to program znal uporabljati. Mah, saj sploh ne vem vec kaj bluzim. Mislim, da bos razumel kaj hocem reci.

Glede srecanja te razumem, se mi je ze takoj zdelo, da ne bos za to. Pa sem vseeno za hec vprasal.

Re: Depresija?

Napisal jazverjamem » 18 Okt 2017 18:14

Jolo :)

Seveda spremljam vse teme, ki sem jim kdaj dodal svoj prispevek. Bolj sem se bal, da ti ne boš uspel videti mojega odgovora.

Govoriti o sreči je zelo relativno. Niti matematično se ne izide, da bi imel posameznik tolikšno, kaj šele v praksi. Zdi pa se mi, da si popolnoma zgrešil bistvo mojega sporočila.

Namreč. Nisem pisal o sreči. Preberi še enkrat. Pisal sem o dogodkih, ki so se mi zgodili. Zagotovo se ne bodo nikomur ponovili enaki in zagotovo se ne bodo meni vrnili. Gre za odnos do življenja. Praviš, da je nemogoče reči, da tebe čaka nekaj boljšega. Res. Zelo brezupno je upati, da nas jutri čaka nekaj boljšega, ko pa vemo, da nas najverjetneje ne bo. Kaj pa je to boljše?
Morda pa zaradi sebe in svojega "upanja", da se bo nekaj premaknilo, ne vidiš več kaj se dejansko dogaja okrog tebe. Ni narobe, če si nezadovoljen z dejanskim stanjem. Narobe je, da si nezadovoljen z dejanskim stanjem, vztrajaš na istem mestu in upaš, da se ti bo "nekaj" premaknilo v tvojem življenju.
Pa ti še enkrat povem. Ne bo se. Zakaj bi se? Obstal si. Takrat se nič ne premika. Na tebi je, da se začneš ponovno "premikati" in živeti v življenju.

In ni res, da rad delim nasvete. Napisal sem že, da povem svoje mnenje tam, kjer mislim, da je potrebno in verjamem, da lahko mojega mnenje nekaj spremeni. Še zdaleč pa ni na meni, da je potrebno moje mnenje upoštevati in sprejeti.

Kar pa se tiče tvojega vabila, da se spoznava. Zelo sem vesel, da si v meni našel točko in v sebi željo o tem, da se spoznava. Ti pa moram povedati, da ne prakticiram tega. Stvar zame ni pristna. Ni mi všeč. In to je OK.

Me pa boš vedno našel v življenju. Najprej pa sebe.

Lepo vse imej,

Re: Depresija?

Napisal enpac123 » 17 Okt 2017 23:07

Jazverjamem,

sem ze mislil da je debata zakljucena, ko pa po tolikem casu grem se enkrat pogledati mojo temo pa vidim, da je se en odgovor, ki ga nisem videl.

Hvala za tole zgodbo, ampak jaz mislim, da imas ti tako ogromno sreco, da je nemogoce reci, da lahko tudi mene caka nekaj boljsega. Mogoce sem pa ravno jaz tisti, ki ne bom imel tako lepega zivljenja, kot ti. Kakorkoli. Ce si tako dobra oseba in tako rada delis nasvete, bi se lahko kar spoznala. Ker jaz se zmeraj ne vem kaj naj, sem cisto izgubljen. Ne vem kaj bi rad sploh. Nisem vesel v zivljenju. Ce se ne bo nekaj naredilo, da se to ustavi, bo sola tista ki bo nastradala in bo skoda ze prevelika, da bi jo lahko popravil, kar pomeni, da ne bom delam mature in lahko tudi na druge stvari kar pozabim. Trenutno se peljem direktno v to smer ker sem zgubil kompas in ne vem kaj naj.

Upam, da bos se videl tale odgovor.

Re: Depresija?

Napisal jazverjamem » 02 Okt 2017 20:11

Pozdravljen,

malo sem še razmišljal o tvojem odgovoru, ki si ga podal svetovalki. Odločil sem se, da ti zaupam še eno svojo izkušnjo. Morda boš sprejel kakšno pozitivno odločitev? Namreč malce me je razjezil tvoj odgovor, kjer si navedel, da je pomanjkanje avtobusov posreden razlog tvoje "nesreče".

Tudi jaz živim na podeželju in do mojega kraja peljeta samo 2 avtobusa. Zjutraj in popoldan. Pa me to ni bistveno omejilo.

Pri 15-tih sem začel potovati po Evropi in se srečeval s številnimi predsedniki in drugimi vladnimi predstavniki. Večkrat sem se srečal s predsednikom Republike in aktivno sodeloval z državno politiko. Imel sem priložnost svoje mnenje deliti pred Evropsko Komisijo in nemško kanclerko. Dva meseca sem PROSTOVOLJNO delal v azilnem domu, kjer sem se soočil z kruto realnostjo, bednim življenjem in z neprimernimi razmerami...
V vseh letih sem vzdrževal odličen učni uspeh, za nagrado pa sem letos počitniško delo opravljal še v svoji stroki.
Imam odlično študentsko delo, ki mi omogoča "nadstandardno" življenje, če se tako izrazim. Nikoli si nisem mogel privoščiti stvari, ki jih imam sedaj. Nikoli nisem imel denarja... Poleg tega nekaj denarja hranim še za študijska leta- vem, da mi bo prišel prav. Tudi doma razmere niso bile vedno takšne kot bi si želel. Ko sem že mislil, da sem osebnostno zelo zrasel, sem se zaljubil. Zveza se je sicer končala. Odkril pa sem področja, kjer je še vedno vredno graditi svoje potenciale.

Ampak ni stvar v tem, da naštevam svoje uspehe, da se hvalim. Nasprotno. Želim ti vliti moč in samozavest, ter zaupanje vase. Vem, da nas okoliščine večkrat precej omejuje. Na žalost. Ampak, da se jih presežt. Zagotovo. Če pa ne gre, se jih da omejiti. Lahko rasteš verjemi! Samo ne smeš obstati. Moraš pa nujno razumeti, da se za uspehi skriva polno trme, žalosti, vztrajnosti, potrpežljivosti, delavnosti, volje, padcev itd. Ni vedno prijetno. Je pa na koncu vedno vredno.

Upam, da sem ti še s tem odgovorom dodatno vlil energije k spremembi. Je pa na tebi. Mislim, da vse.

Lepo bodi,

Re: Depresija?

Napisal jazverjamem » 02 Okt 2017 12:01

Pozdravljen,

Hvala za vprasanje.

Ne. Nisem strokovnjak niti nakljucen uporabnik tega foruma. Redno sodelujem na njem in pomagam, kjer lahko.

Imam, kar nekaj izkusenj, tako da mislim, da je prav, da se oglasim takrat, ko je to potrebno.

Lepo bodi

Re: Depresija?

Napisal Uredništvo » 02 Okt 2017 09:16

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljen,

če sem prav razumela, te zanima le še odgovor na zadnje vprašanje glede spolnih odnosov. Po mojem prepričanju so spolni odnosi pomemben del ljubečega medsebojnega odnosa dveh odraslih oseb, torej oseb, ki se imata iskreno radi. O spolnosti govoriš na način, kot bi šlo za neko športno aktivnost, ki jo človek prične vaditi, ko se za to odloči. Spolni odnosi so vendarle nekaj drugega, povezani so z globokimi čustvi in človeku prav gotovo prinesejo veliko pozitivnega v počutju.

Iz tvojih odgovorov razberem veliko želja, a malo pripravljenosti na akcijo. Ali poznaš pregovor, brez muje, se niti čevelj ne obuje? Torej dragi moj, če želiš slediti svojim željam, se odpravi na pot. Z začetek se osredotoči samo na en korak in ne na celotno pot, ki jo je potrebno prehoditi do cilja. Pa naj si bo to izboljšanje samopodobe, pridobiti pravega prijatelja ali kaj drugega.

Želim ti vse dobro,
Jožica Barborič, spec. klin. psih. in psihoterapevtka RT

Re: Depresija?

Napisal enpac123 » 20 Sep 2017 23:08

Pozdravljen jazverjamem,

zanima me kdo sploh si ti? Ali si samo mimoidoci obiskovalec te strani ali si kaksen administrator podobne druge strani, kaksen strokovnjak za kaj podobnega ali karkoli ze si?

Hvala za odgovor in pomoc btw

Re: Depresija?

Napisal enpac123 » 19 Sep 2017 21:11

Pozdravljeni,

bom kar tukaj odgovoril na vprasanja.

Sam pri sebi se nisem kaj veliko resil. Nikoli nisem pokazal kaksnega posebnega zanimanja za kaksno posebno stvar. Vsec so mi nove stvari, novi mobiteli, racunalniki, zvocniki, avtomobili, tudi pasivne in nizkoenergetske hise rad gledam, ker so pac moderne in to me zanima. Tudi denar mi zelo disi in razmisljam npr. katero stanovanje bi si kupil, ce bi imel toliko denarja, ko brskam med nepremicninskimi oglasi. Enako za avtomobile. Seveda vem tudi sam, da se verjetno to ne bo zgodilo ali pa bi moral imeti zares ogromno sreco, da bi bil tako bogat. Ker nisem ravno kreativen in se mi ne ljubi iskati nekih novih idej, govorim o kaksnem ultra uspesnem poslovnem nacrtu s katerim bi to lahko uresnicil, pa zelo verjetno to ne bo ratalo. Ker tudi ne bi vedel s cim naj se sploh ukvarjam, ker me ne zanima kaksna stvar tako zelo, da bi se kar celo zivljenje s tem prezivljal. Zelim si sluzbo, v katero bom prisel z veseljem, v kateri bom delal z veseljem, in tudi zelo dobro zivel od nje. Sanje verjetno vseh ljudi. No nekateri bi mogoce sluzbo zamenjali raje za 50 milijonov in da so prosti vsega dela. Jaz vem, da si bom moral v zivljenju nekaj poiskati naprej in obvezno nekaj dinamicnega. Ker ne bom dolgo zdrzal vedno na istem mestu in da bo vedno ista rutina. To je ze izven vseh vprasanj se mi zdi :) Se ne spomnim kaksne stvari, katere bi delal z veseljem. Uzivam ob glasni glasbi, zares glasni. Ampak defenitivno ne kaksni narodno-zabavni, kaksen pop in house + nekaj balkana. Rad sem sam svoj DJ haha :) ne profi, in tudi nimam samozavesti in tako visoke samopodobe, da bi sploh pomislil na kaj vec od tega. Imam sicer prijatelje, ampak nimam pa najboljsih prijateljev. Svoje spolne usmerjenosti ne kazem in ne govorim. Zanjo ve nekaj oseb, ki pa to drzijo zase. Niso tako dobri prijatelji oziroma se ne druzim toliko z njimi, da bi jim lahko zaupal tiste stvari, katere skrivam v sebi. Zunaj imam neko fasado in pac ljudem povem nekaj do neke meje. Pri nas doma je sicer se kar v redu. Imam se oba starsa, se vedno porocena, nista locena kot pri vecini zdaj in imam mlajsega brata, ki ga ne bom vpletal v to. Druzini povem res tisto nujno, sploh pa njemu, ker se ga to ne tice (govorim o spolni usmerjenosti in o osebnih stvareh). Je pa tako, da bi rad imel malo vec socialnega zivljenja, ampak sem doma bolj na podezelju in traja 20 min voznje da prides do vecjega mesta. Nimam veliko avtobusov, okoli 7. Od tega so 4je zjutraj. Ne hodim ven na pijace, ker se prijatelji raje dobivajo z drugimi njim bolj blizjimi prijatelji, jaz se z njimi druzim samo v soli + pijace in kavice pred, med in po soli pred avtobusom za domov. Redko se zgodi, mogoce se je zdaj dvakrat v letu zdaj, da sem se dobil z njimi tudi zvecer pri njih ali pa kaj podobnega.

Kar se tice pedopsihiatrinje. Ja, mogoce bi res moral poiskati drugo, ampak to bi rad obiskoval tako, da bi samo jaz vedel, da hodim k njej, ne pa vsa druzina, ker nocem, da bi izvedeli, da sem se sam odlocil obiskovati to. Takrat mi je predpisala tudi neke tablete za motnje koncentracije, katere so bile bolj za okras oz. bi bomj prav prisle kaksnim kandidatom za hujsanje, kajti po tistih tabletah ti pade apetit in to je vsa carovnija le teh. Mislim, da so se imenovale Concerta. Defenitivno pa bi rad neko osebo, ki ne bo sprasevala cudnih vprasanj in mi dajala nekih nalog za risanje. Npr. rekla mi je da naj narisem drevo, in potem me je ona sprasevala kaksne so korenine tega drevesa, kako naj jaz vem, ce jih pa nisem narisal. Enako s tem, zakaj na drevesu ni nobenh plodov. In kaksno je lubje? Ali je hrapavo ali je gladko. To je meni cista bedarija. Ce bo se naslednja h kateri bom sel taka, potem me ne bo vec. Hkrati mi je slo na zivce, da si je zapisala vsak "hmm ..", "amm ...", "ne vem", na papir. Karkoli sem dal iz ust je bilo ze na papirju. Ko sem sel pa enkrat k eni pedagoginji, ki ima center za kakovostno zivljenje in je samoplacnisko, je to cisto druga zgodba. K njej bi hodil vsak teden, tudi po veckrat, ampak zal nimam 55€ za vsako uro.

Doma ne vejo, da sem istospolno usmerjen in upam, da tudi nikoli ne bodo izvedeli. Za brata ne vem, mami je homofob, za atija tudi ne vem, ker nikoli ne komentira tega.

Nimam pojma kaksna aktivnost bi to bila. Meditacije, joga in podobno mi ne disijo in se mi zdijo nesmiselne. Ze ko gledam nekoga, grem raje stran, ker me dolgocasi to.

Nisem pa dobil odgovora, ce mi mogoce manjka teh spolnih aktivnosti, pa bi to lahko stvari popravilo. Verjetno je to odvisno od vsakega posameznika ampak naceloma je kako?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Re: Depresija?

Napisal jazverjamem » 19 Sep 2017 17:58

Hejla,

prebral sem tvoje pismo in rad bi ti pomagal.

Na začetku ti lahko povem, da sem tudi jaz istospolno usmerjen. Torej sem glede tega povsem enak kot ti. Tudi jaz imam težave. Tudi jaz grem skozi izzive, ki se mogoče kdaj zdijo nemogoči. Tudi sam se kdaj počutim, da sem popolnoma sam v stvari, ki si jo začrtam. Včasih se mi zdi, da me cel svet ne razume. Včasih se sebi zdim tujec.

Ampak to je v redu. S tem ni nič narobe. To je del življenja. Del procesa. Tudi s tabo je enako. Enako je z vsemi. Veš ne determinirajo te stvari, ki se ti zgodijo. Determinira te tvoja reakcija in kako gledaš na te stvari. Zlagal se ti bom, če ti rečem, da ko imaš spolni odnos gledaš stvari enako. Ni res. Pritrjujem ti. Stvari gledaš drugače. Včasih bistveno drugače. Ko začneš z zvezo stvari zopet vidiš drugače. Ko z zvezo končaš (spet) na življenje gledaš drugače. To je del učenja, procesa.

V tvojem pismu razberem, da si obtičal na točki in ne veš kako naprej. Čakaš, da se stvari spremenijo. Pa se ne bodo. Zakaj bi se? Obstal si. Zakaj bi se sedaj stvari spreminjale?

Bistvo je, da se "premikaš", da greš v življenje brez nekega strahu. Ko boš začel s spremembami, se bodo te tudi zrcalile v tvojem življenje. Vsak lahko reče imel bi "to" in "ono". Ampak pade nič ne iz zraka. Pravilno razmišljaš in zelo zrelo.
Že to, da si pisal in želiš odgovor je lep začetek. Mogoče si uvidel, da če v življenju "stojiš" na mestu ne pomaga prav dosti. Sedaj pa naprej.

Verjamem vate in vem, da boš zmogel. Če lahko verjamem jaz, ne vidim razloga, da tudi sam sebi ne bi mogel. Si mnogo večji od tvojih problemov in mnogo dragocenejši.

Želim ti prijetno jesen :D

Vrh