Vaje za raven trebuh

Vprašanje

Zanima me, kakšne vaje je potrebno delati, da izginejo maščobne blazinice na spodnjem delu trebuha.
Hvala in lp, Mojca

Odgovor svetovalca

Lep pozdrav !
Žal je nemogoče izgubljati maščobo le na enem delu telesa, na drugem delu telesa pa jo ohranjati. Nikakor se ne da izbrati ali vplivati na to, kje jo bomo izgubljali najprej in kje pozneje.

Četudi boš vsak dan izvajala vaje za spodnji del trebuha, s tem ne boš izgubila maščobe na tistem delu telesa. Vse te vaje so zelo koristne za krepitev omenjenih mišic, nikakor pa ne prispevajo k izgubi maščobe na tem delu telesa. Začni razmišljati kaj bi morala storiti, da se boš znebila maščobe, kjerkoli pač je.

Verjetno boš morala nekoliko paziti pri prehrani. V svoj prosti čas pa bo potrebno vključiti malo več športne aktivnosti, manj pa naj bo igric na računalniku in televizije. Tako bo maščobe zmeraj manj, telo pa se bo počasi oblikovalo. Ne pričakuj spremembe takoj, konec koncev se je tudi maščoba kopičila zelo počasi.
Najboljša vaja s katero se te maščobe znebimo pa je takoimenovana aerobna vadba (kolo, rolerji, tek) torej ponavljajoča se aktivnost z nizko intenzivnostjo, ki pa jo opravimo na tešče! Torej v nedeljo zjutraj namesto pred televizijo sedi na kolo in se odpelji za 20 do 30 minut na izlet. Ker zjutraj še nič ne zaužijemo, telo porablja za energijo maščobo. To velja samo zjutraj. Pred tekom v poznejšem času dnevu pa moramo obvezno zaužiti več manjših obrokov.

Prijazen pozdrav,
Mito Šinkovec, prof. športne vzgoje

Natisni