Samozavest & telo & take stvari

Vprašanje

Hej!
Moj problem je v tem, da sem zelo nesamozavestna. Sam res zelo. O sebi mam najslabše mnenje, mislim da sem najbolj zoprna pa grda od vseh in podobno. Noben me niti "pogleda" ne, pri nobenmu tipu, ki mi je ql, nimam šans... Ne vem al je to res povezano z mojim zgledom ali je povezano z mojo samozavestjo.

Rada bi se spremenila, postala bolj samozavestna, pa ne vem kako. Ter da bi imela lepše mnenje o sebi.

Zanimalo bi me tudi, če se na kakšen način lahko odpravi celulit ali pa da je vsaj manj viden...

Hvala za odgovor, lep pozdrav!!
Leloo

Odgovor svetovalke

Draga obiskovalka spletne strani!

Pišeš, da si zelo nesamozavestna. Veš, v Sloveniji je dobra tretjina najstnic s podobnimi problemi. Torej nisi osamljena.

Če misliš, da si grda in če ne verjameš svoji sliki v ogledalu, vprašaj sošolke. Povedale ti bodo. One te ne bodo tolažile v prazno. In nato vzemi list ter svinčnik in si zapiši tiste dele svojega telesa, ki so ti všeč. Vsak dan dodaj kaj novega.

Da se nihče ne zanima zate, najbrž ni povsem res. Veš, fantje so včasih tako sramežljivi, da se delajo, kot da zanimive punce ne vidijo, v resnici pa je povsem obratno. Tale tvoja misel, da jih manj zanimaš, ker nisi dovolj samozavestna, je zelo zanimiva. Verjamem, da precej velja.

O tem, kako pridobiti samozavest, je precej praktičnega napisanega na spletni strani www.tosemjaz.net. Vzemi si čas, vsak teden vadi po eno od opisanih vaj in v letu dni bo že precej boljše.

Celulit je običajno povezan z več dejavniki: z ne-gibanjem, s hrano s preveč maščobami in soli, s preozkimi hlačnicami ali pa je nagnjenost k njemu podedovana. Omiliš ga lahko tako, da se vsak dan 2 uri gibaš, si 2x dnevno stuširaš in zmasiraš stegna in si nato vtreš dobro kremo v kožo.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Oglasi se še kaj
mag. Damjana Podkrajšek, dr.med.
specialistka šolske medicine

Natisni