Prevelika zadnjica

Vprašanje

Zelo, ampak res zelo se mi na hlačah pozna, kako veliko zadnjico imam!! sicer imam težo idealno ampak "rit"????"!!! A ve kdo za kakšne kreme, itd.. ki obstajajo za to???
hvala! Mika

Odgovor svetovalca

Torej... Mislim, da ti bom najbolje odgovoril na vprašanje s tem, da ti bom posredoval svoje mnenje iz članka na temo >Kreme, napoji in zdravila<.

"Razširjenost celulitnih stegen je dar za kozmetično industrijo. Proticelulitne kreme izdeluje na stotine podjetij.

Reklamiranje je vrhunec lažnivosti. Nekateri oglasi trdijo, da bodo kreme pomagale razgraditi celulit in odstranile strupe, ki jih vsebuje. Drugi oglasi trdijo, da se bo z njihovo kremo povečal obtok in odplaknil strupe, 'ki so glavni vzrok za nastanek celulita', ali pa bo njihova krema sprostila ujeto vodo v nevidnih jamicah pod kožo; in podobne traparije.

Nobena od teh krem pa ne učinkuje pri odpravi celulita niti za pikico. Medicinski strokovnjaki so potrdili, da celulit niso nobeni strupi niti ujeta voda, ampak je to navadna telesna maščoba, ki leži pod kožo v majhnih žepkih, ločenih z vezivnim tkivom. Molekul podkožne maščobe ne morete odstraniti z nobeno kremo, razen če ta ne vsebuje zdravilo z beta-adrenergičnimi agonisti, ki lahko prodrejo skozi kožo in se prebijejo do maščob pod njo. Vsa ta zdravila pa so še vedno v postopku testiranja. Do takrat pa so vse anticelulitne kreme in losjoni neuporabni, a so finančno učinkovite prevare.

Razna shujševalna sredstva, ki jih dobimo na policah trgovin, niso nič boljša. Samo v zadnjem desetletju so prepovedali prodajo, zaradi neučinkovitosti ali škodljivosti za zdravje, preko sto sredstvom, ki so jih prodajali za pomoč pri hujšanju.

Obstajajo zdravila, s katerimi se lahko znebite nekaj telesne maščobe. O najučinkovitejših je marsikje že napisano. Stranski učinki pa so pogosto grozljivi, zato odsvetujemo njihovo uporabo."

Draga Mika, ostane ti torej stara preizkušena metoda. Paziti pri prehrani in pa telesna vadba. O vsem tem lahko bereš v rubriki "Sijem od zdravja" na spletni strani www.tosemjaz.net.

Mito Šinkovec, prof.športne vzgoje

Natisni