Kilogrami, dieta, treningi

Vprašanje

Imam težave s kilami. Visok sem 165 cm, težek pa 65 kg. Kako se jih lahko čim hitreje znebim, ker prihaja poletje in bi rad naredil vtis na svojo punco. Ali najbolj pomaga dieta ali treningi? Prosim za cimhitrejsi odgovor
hvala, obupan

Odgovor svetovalca

Verjemi mi, ne želiš si zgubiti teže na hitro. V tem primeru izgubiš ogromno mišične mase, maščoba pa ostane. Maščoba je tista zaloga "za hude dni" in telo jo zelo nerado izgubi, predvsem pa gre bolj počasi. Vsi, ki hujšajo, pa si želijo izgubiti maščobno maso. Prepričan sem, da svoji punci ne boš všeč, če boš izgledal šibak, na trebuhu pa bo še vedno visela maščoba.

Napisal si:" ...ali najbolj pomaga dieta ali treningi ...". Oboje pomaga! Prav zaradi pomanjkanje obojega si dobil maščobo, s katero nisi zadovoljen.

Narediš lahko veliko. Predvsem se odpovej picam, pomfri krompirju, gaziranim pijačam itd... Prav gotovo sam veš, katera so še živila s tega seznama. Razporedi si od 5 do 6 obrokov čez cel dan. Ti obroki naj bodo manjši, brez sladkorja. Največ pa boš naredil s tekom. Predlagam ti tek zjutraj na tešče. Ker v telo zjutraj še nisi vnesel nobene hrane, mora telo dobiti energijo nekje drugje. Takrat uporabi maščobo. Takšen tek mora biti zmeren, trajati pa mora vsaj 20 minut.

Prijazen pozdrav,
Mito Šinkovec,
prof. športne vzgoje

Natisni