Kako reagirati, če te prevara fant, ki ti je vseskozi zatrjeval, kako te ima rad?

S svojim fantom se morata o tem najprej pogovoriti, Od tega bi naj bila odvisna tvoja reakcija na njegovo prevaro oziroma šele nato se boš odločila, kaj storiti. Razčistiti morata, kaj se je zgodilo in zakaj ter vse druge okoliščine dogodka. Lahko, da je bila to pri tvojem fantu le epizoda, ki jo obžaluje in ni do nje prišlo, ker bi te ne imel več rad.

Možno je tudi, da te fant nima več rad in je zato šel v odnos z drugim dekletom. Potem, ko se bosta odkrito pogovorila (če je fant na to sploh pripravljen), se boš lahko odločila. V primeru, če te ima fant resnično rad, se boš morala sama odločiti, ali boš lahko to njegovo prevaro sprejela in mu jo spregledala, mu oprostila. V tem primeru mora ta dogodek postati preteklost; v prihodnje svojemu fantu tega ne smeš več očitati in ga na to spominjati.

Ko partnerja nek medsebojni konflikt razčistita, se o njem pogovorita in razrešita, ga ne smeta več pogrevati. Če fantu tega dogodka ne boš mogla spregledati ali boš spoznala, da te nima več rad, je tvoja reakcija jasna - prekinitev odnosa (ki je v bistvu že razpadel).

Natisni