Kaj narediti, če imaš zelo ljubosumnega fanta?

Ljubosumnost je čustvo, ki je lahko zelo močno, tudi razdiralno, zaradi katerega trpita oba partnerja. Tisti, ki je ljubosumen, sam zaradi tega zelo trpi. Po eni strani se razumsko sam zaveda, da nima prav, da dela krivico svojemu partnerju, po drugi strani pa ga premaga ljubosumnost in reagira čustveno, ne pa razumsko.

Ljubosumnost je lahko prisotna v zelo majhni meri (nekateri celo pravijo, da malce moraš biti ljubosumen, saj s tem pokažeš, da imaš rad svojega partnerja in ti ni vseeno, kaj se dogaja), lahko pa je ljubosumnost že tudi bolezenska in jo je potrebno zdraviti.

Najboljši način za premagovanje ljubosumnosti je odkrit razgovor med partnerjema. Dogovorita se, da ti bo fant v vsakem primeru, ko bo začutil ljubosumnost, to tudi povedal in to čimprej, ne pa da bo v sebi kuhal ljubosumnost, saj bo tako le naraščala. Čimprej ti naj torej pove, kaj ga moti, zakaj je začutil ljubosumnost, ti pa mu obrazloži, kaj je pravzaprav bilo v tisti situaciji. Takšen način bo sicer od tebe zahteval veliko angažiranosti, tudi precej živcev, potrpljenja in truda, vendar bosta lahko sporne dogodke sproti razčiščevala. Sčasoma se bo pri fantu okrepilo zaupanje do tebe in bo ljubosumnosti manj. Se splača!

Natisni