Izkazovanje ljubezni

Ko ljubimo, se vedemo na določen način, pač v skladu s svojo predstavo o ljubezni. To so signali ljubezni. Pri tem predpostavljamo, da bo oseba te znake prepoznala kot signale ljubezni. Ni nujno! Če se ujemajo z njeno predstavo o izkazovanju ljubezni, potem bo šlo in jih bo prepoznala kot izkazovanje ljubezni. Če ima drugačne poglede, jih ne bo prepoznala ali se ji bo celo zdelo, da tu ljubezni ni.

Pomembno je pravilo, ki pravi, da ljudje dajemo (počnemo) drugim tisto, kar bi radi, da drugi dajejo (počnejo) nam. Pri ljubezni to pomeni, da pogosto izkazujemo tiste znake ljubezni, katere si želelimo dobiti.

Oglejmo si primer. Nekdo si želi nežnosti in bo nežen do partnerja. To pravilo ni univerzalno, saj obstaja veliko signalov ljubezni, ki so povezani s spolom. Tako, na primer, fant, ki izkazuje dekletu ljubezen na določen način, ne pričakuje, da mu bo to dekle vračalo ljubezen na enak način, temveč na način, ki je v njegovi predstavi kot “žensko izražanje ljubezni”. Morda je najbolj slikovita primerjava boj dveh vitezov za roko princese. Zmagovalec najbrž ne pričakuje, da se bo šla tudi princesa borit zanj z drugo princeso.

Pogosto rečemo: “Ljubezen je sestavljena iz malenkosti,” vendar v bistvo to niso malenkosti ali male pozornosti, temveč zelo pomembni znaki, ki pričajo o ljubezni in jo potrjujejo.

Natisni