Debelost! Ja ali ne?

Vprašanje

Pozdravljeni!

Moja težava je ta, da bi morala malce shujšati, pa mi nič ne pomaga!
Velika sem 157 in imam 51 kg!! Vem da bi morala imeti manj! Ne predlagajte mi tega, da nisem debela!!! Pijem vodo, jem zdravo, se gibljem. Kaj še naj?? Aja, moja razvada je čokolada!!!

Pomagajte!!!
PLIS!!! Vem, da je stvar tudi v tem, kakšne kosti maš!!!!
Plis!!! Porfavor!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bye in hvala!! Ema

Odgovor svetovalca

Lepo pozdravljena!

Imaš prav. Veliko je odvisno od kostne mase.

Obstaja veliko formul in izračunov, s katerimi si lahko izračunaš idealno telesno maso. Poglej na www.tosemjaz.net, v rubriko >Sijem od zdravja<, poglavje o Telesni samopodobi - Telesna teža.

Svetujem ti, da naslednjič, ko preverjaš svojo postavo, uporabiš namesto tehtnice raje ogledalo. Ogledalo ti bo veliko bolje povedalo, kakšna je trenutno tvoja postava. Ne obremenjuj se s tehtnico in ne primerjaj se z vrstnicami. V kolikor se zdravo prehranjuješ in se giblješ, potem ni razloga za skrb.

Čokolada je razvada marsikoga. Če se sama tega zavedaš, potem si na dobri poti, da svojo razvado spraviš pod kontrolo. Prav gotovo vsak dan res ni priporočljivo, da bi jedel čokolado. Čokolada ima ogromno maščob in sladkorja, ki se najlažje spremeni v našem telesu v podkožno maščobo. Potrebovala boš prav gotovo nekaj volje in prepričan sem, da se boš to razvado uspela odpravit.

Prijazen pozdrav,
Mito Šinkovec, prof. športne vzgoje

Natisni