Skoči do osrednje vsebine

Domov

V spletni svetovalnici smo vedno tukaj zate. Ozri se po izkušnjah vrstnikov in razišči vsebine. Zaupaj nam svoje vprašanje.

Imaš težavo?

Potrebuješ nasvet?

Iskalnik za iskanje po strani

Stopi v stik

s strokovnjakom.

Si v stiski?

Poišči pomoč

Video o spletni svetovalnici #Tosemjaz

Zgodba o Bojanu, ki poišče pomoč.

Članki

  • Skrivnost uspešnih šolarjev je rutina

    Imaš po počitnicah, ob vračanju v šolske klopi težave z vzpostavljanjem rutin in navajanjem na šolsko okolje? Predstavljamo ti nekaj nasvetov, kako vzpostaviti šolsko rutino, ki ti bo olajšala prihodnje šolsko leto.

  • TikTok možgani

    Se tudi tebi večkrat zgodi, da si želel/a na TikToku pogledati samo en video, nato pa se zaveš, da je od takrat minilo že precej časa? Če se ti to sliši znano – beri naprej; nisi edini, nisi edina.

  • Miti in resnice o spolnosti – preveri svoje informacije

    Tematike o spolnosti so v obdobju odraščanja lahko zelo vznemirljive in nove, še posebej, če jih obkrožajo skrivnostnost, tabuji in prikrivanje. V vsej radovednosti odkrivanja tematik o spolnosti se nam pogosto pojavi vprašanje, kje pravzaprav sploh poiskati prave in verodostojne informacije.

  • Jezo lahko obvladaš

    »Vsakdo se lahko razjezi – to je preprosto. Toda razjeziti se na pravo osebo, s pravo mero, ob pravem času, s pravim razlogom in na pravi način – to pa ni preprosto.«

  • Ugotovi, ali si dovolj naspan/a?

    Če si mladostnica, če si mladostnik, obstaja velika verjetnost, da dnevno ne dobiš dovolj kakovostnega spanja. O najpogostejših razlogih za premalo spanja lahko več izveš tukaj. V nadaljevanju lahko tudi ti pri sebi preveriš, ali spiš premalo.

  • 5 temeljnih načel za učinkovito komuniciranje, ko smo v težavah

    Oglej si nekaj koristnih napotkov za uspešno komunikacijo, ki ti bodo v pomoč tudi tedaj, kadar si v težavah ali s kom v konfliktu.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje