Skoči do osrednje vsebine

Domov

V spletni svetovalnici smo vedno tukaj zate. Ozri se po izkušnjah vrstnikov in razišči vsebine. Zaupaj nam svoje vprašanje.

Imaš težavo?

Potrebuješ nasvet?

Iskalnik za iskanje po strani

Stopi v stik

s strokovnjakom.

Si v stiski?

Poišči pomoč

Video o spletni svetovalnici #Tosemjaz

Zgodba o Bojanu, ki poišče pomoč.

Članki

 • Počitniški koledar zdravja 2024

  S pričetkom šolskih počitnic se mladi sprostite in prepustite prostemu času. S počitniškim koledarjem zdravja, bi vas radi vzpodbudili, da se tudi med počitnicami ukvarjate z dejavnostmi, s katerimi ohranjate in krepite zdravje.

 • V poletje z možgani na "off", z nogami na "on"

  Največji čar poletnih počitnic sta svoboda in brezskrbnost – nobenih šolskih obveznosti! To je čas, ko lahko damo možgane na »off« in neobremenjeno uživamo poletne dni. Vseeno pa med počitnicami ne smemo pozabiti na telesno dejavnost. Dnevi postajajo vse toplejši in daljši, zato je priporočljivo izkoristiti ta čas za igro na prostem, raziskovanje in druženje s prijatelji ter družino.

 • Poskrbi zase – gibaj se!

  Raziskave kažejo, da mladostniki, ravno tako kot odrasli, vse več časa preživite sede, kar lahko pusti posledice na zdravju. Pretirano sedenje je povezano z debelostjo, poslabšanjem zdravja srca in ožilja, poslabšanjem presnove, slabšo telesno pripravljenostjo in nespečnostjo. Redna telesna dejavnost pa ima številne pozitivne učinke, kot lahko vidiš v nadaljevanju.

 • Miti in resnice o spolnosti – preveri svoje informacije

  Tematike o spolnosti so v obdobju odraščanja lahko zelo vznemirljive in nove, še posebej, če jih obkrožajo skrivnostnost, tabuji in prikrivanje. V vsej radovednosti odkrivanja tematik o spolnosti se nam pogosto pojavi vprašanje, kje pravzaprav sploh poiskati prave in verodostojne informacije.

 • Ugotovi, ali si dovolj naspan/a?

  Če si mladostnica, če si mladostnik, obstaja velika verjetnost, da dnevno ne dobiš dovolj kakovostnega spanja. O najpogostejših razlogih za premalo spanja lahko več izveš tukaj. V nadaljevanju lahko tudi ti pri sebi preveriš, ali spiš premalo.

 • 5 temeljnih načel za učinkovito komuniciranje, ko smo v težavah

  Oglej si nekaj koristnih napotkov za uspešno komunikacijo, ki ti bodo v pomoč tudi tedaj, kadar si v težavah ali s kom v konfliktu.

 • Kam gre moj dan? Uravnotežena raba digitalnih naprav

  Naš vsakdan je sestavljen iz različnih področij, katerim namenjamo čas in pozornost. Takšna področja so družina, prijatelji, šola,... Vse več časa pa preživljamo tudi pred zasloni (telefonom, televizijo, računalnikom). Spletno okolje je lahko zabavno ampak poskrbimo, da to ni edino okolje, v katerem se gibljemo.

 • Poletna osvežitev

  Za poletno osvežitev ti predlagamo pripravo domačih osvežilnih pijač.

 • Modra svetloba in spanje: kaj bi morali vedeti vsi mladostniki?

  Ali že poznaš skrivnost o modri svetlobi in njenem vplivu na tvoje spanje? Če ne, predlagam, da sedaj skupaj raziščemo to barvito, a zelo pomembno temo za vse nas, ki živimo v 21. stoletju.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje