Skoči do osrednje vsebine

Domov

V spletni svetovalnici smo vedno tukaj zate. Ozri se po izkušnjah vrstnikov in razišči vsebine. Zaupaj nam svoje vprašanje.

Imaš težavo?

Potrebuješ nasvet?

Iskalnik za iskanje po strani

Stopi v stik

s strokovnjakom.

Si v stiski?

Poišči pomoč
Sola je tu

Šola je tu, jaz pa se šele zbujam vanjo

Ni preprosto preklopiti iz udobnega počitniškega dremeža na zahteven šolski urnik. Nekaj časa bo trajalo, da se reorganiziraš, vzpostaviš učno kondicijo in se prilagodiš na šolski ritem. Ampak človek se hitro privadi in kmalu postane lažje, tako kažejo izkušnje na tisoče učencev in dijakov vsako leto znova. Verjemi, tudi letos bo nekako steklo!

Preberi e-Mesečnik in se naroči

Članki

  • Dobro pripravljeni v šolske klopi

    Ko se začenja novo šolsko leto ali je tik pred vrati, se mladostniki in starši običajno začnete pogovarjati o vprašanjih in izzivih, s katerimi se boste soočali na vsakodnevni ravni tekom celotnega šolskega leta.

  • 2. korak do boljše samopodobe - Postavljam si cilje in si prizadevam, da bi jih dosegel

    Ko dosegam zastavljene cilje, pridobivam samozavest. Spoznavam se in se pozitivno ocenjujem. Doživljam, da sem učinkovit, uspešen, pripravljen na nove cilje. Zanesem se nase, ne potrebujem tuje hvale ali odobravanja. Na življenje lahko gledam z vedre strani. Čutim, da ima moje življenje smisel.

  • Organizirajmo si čas za učenje

    Učno delo brez načrta se pogosto lahko razvleče čez cel dan. Če se takemu pristopu k učnim obveznostim pridruži še odlašanje, zaradi katerega se nam naloge lahko nakopičijo, dobimo občutek, da je dela vse več in več.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje