problem z vagino

Vprašanja na tosemjaz.net.
nezaaaa01

problem z vagino

ObjavaNapisal nezaaaa01 » 07 Jul 2019 10:51

Prosila bi ce objavite samo odgovor svetovalca, hvala :)

/ izbrisano v uredništvu /
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: problem z vagino

Uredništvo » 08 Jul 2019 12:04

Pozdravljena,

najprej ti pošiljamo odgovor ginekologinje na tvoje vprašanje. Bomo pa vprašanje poslali še psihologinji, tako da lahko prilakuješ še njen odgovor v kratkem.

Lep pozdrav iz uredništva.
_____________________________

Tako je grajeno tvoje telo in to je del tebe in tega ne moreš spremeniti. Bodi ponosna nase in na to, da tako zrelo gledaš na težave in jih skušaš sproti reševati s pogovorom; pravzaprav si bila ti tista, ki si aktivno pristopila k tej težavi. Če še nista, lahko za začetek poskusita tudi z menjavo položajev.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije in porodništva
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: problem z vagino

Uredništvo » 10 Jul 2019 08:09

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena nezaaaa01!

Najprej naj se ti zahvalim, da si se s svojo stisko in vprašanjem obrnila na nas. Verjamem, da to ni bilo lahko. S tem si naredila prvi korak pri reševanju svoje težave.

Vesela sem, da si v lepi in zdravi zvezi. Zveze temeljijo na medsebojnem zaupanju, ljubezni, dobrem odnosu, komunikaciji, kompromisih, privlačnosti in še bi lahko naštevala. Si v letih, ko boš spoznala, katere stvari so v odnosu pomembnejše. Praviš, da se s partnerjem ujameta na vseh področjih, težava se pojavi le pri eni stvari.

Kot je že omenila ginekologinja in kot si že sama opazila - tvoje telo je tako grajeno in to je del tebe. So stvari, ki jih ne moremo spremeniti, lahko pa jih poskušamo sprejeti kot del nas. Poskusi razmisliti o svojih pozitivnih lastnostih, bodi nanje ponosna in se večkrat pohvali. Naj te lastnosti prevladajo in prekosijo negativne lastnosti. Vsi imamo svoje pomanjkljivosti, ki nas kdaj ovirajo. Pomembno je, da le-te sprejmemo in pozornost poskušamo usmeriti na lastnosti, ki nas bogatijo.

Iz opisa lahko razberem kako si zrela za svoja leta in, da aktivno iščeš načine za izboljšanje vajinega odnosa. Napisala si, da si se o problemu s fantom že skušala pogovoriti. Pogovor je v odnosu pomemben, saj si lahko med seboj povesta kaj si želita in podelita tudi kaj vaju moti. S tem, ko si fanta vprašala o tem kaj ga moti, si dobila odgovor, vendar bi bilo smiselno, da bi skupaj poskušala najti tudi možne rešitve. Tvoje težavice se žal ne da odpraviti, lahko pa poskusita z novimi načini, da odnos malo popestrita. Pri tem bodi samozavestna in poskušaj izpostaviti svoje pozitivne lastnosti. Kot je že omenila ginekologinja, lahko poskusita z novimi položaji. Pomembna je tudi predigra, v kateri se oba vzburita, pripelje pa do sproščenosti.

Upam, da sva ti z ginekologinjo odgovorili na tvoja vprašanja. Če te še kaj zanima te povabim, da nam še pišeš.

Želim ti vse dobro,
Živa Krivec, dipl. biopsihologinja (un)