Občutek suhosti

Vprašanja na tosemjaz.net.
Dhhdhxhxzdzxuxjjxhs

Občutek suhosti

ObjavaNapisal Dhhdhxhxzdzxuxjjxhs » 16 Maj 2019 20:58

NE OBJAVITE JAVNO!
Pozdravljeni!
/ izbrisano v uredništvu /
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Občutek suhosti

Uredništvo » 23 Maj 2019 22:15

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

ujeta si v svoje razmišljanje, da nisi sposobna spremeniti življenjskega sloga. Pa ni nujno, da je tako. Poskusi pozabiti na hujšanje, to daj v drugi plan.

Razmišljaj o tem, kako boš danes zdravo preživela dan. Začela ga boš z zdravim zajtrkom, za malico bo sadje, kosilo ne bo preobilno, popoldan zopet kakšen sadež in zvečer lahka večerja. Pri vseh obrokih malo zmanjšaj količino, predvsem naj ne bodo prebogati z maščobami in ogljikovimi hidrati, nadomestiš jih z zelenjavo, solatami. Odpovej se vsem vmesnim prigrizkom. Za žejo pij samo vodo, nesladkan čaj ali kavo brez sladkorja in z zelo malo mleka ali brez mleka.

Izkoristi vsak trenutek, ko ni nujno, da zaradi šolskih obveznosti sediš, za gibanje. Če te veseli, se boš ukvarjala s kakšnim športom, na čim več opravkov se odpravi peš ali s kolesom, ne uporabljaj dvigala, hodi peš po stopnicah. Pojdi v družbo. V zdrav način življenja spada tudi omejitev uporabe telefona, tablice, TV.

In tako ponavljaš iz dneva v dan, postopoma povečuješ gibalne aktivnosti. In enkrat boš opazila, da nisi več »ujeta v kepi maščobe«.

Vse dobro ti želim.
Lucija Gobov, dr.med.,
specialistka pediatrije