trap?

Vprašanja na tosemjaz.net.
lojze16

trap?

ObjavaNapisal lojze16 » 16 Maj 2019 07:49

Dober dan mene zanimak ja pomeni beseda trap, to mi sošolcip ravijo da sem jaz ampak na internetu ne najdem ničesar, samo fore na ti besedo ali pa dobesedne pasti, tiste za medvede pa to. In mene zanima kaj je to in bi to rad popravil če je kaj slabega.

Lep pozdrav Lojze.
fendtvario820

Re: trap?

ObjavaNapisal fendtvario820 » 17 Maj 2019 00:27

trap je patron za lovsko orožje
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: trap?

Uredništvo » 20 Maj 2019 19:18

Pozdravljen,

beseda trap se nagiba - če želimo izbrati med pozitivnim ali negativnim pomenom - bolj k negativnemu pomenu. Po SSKJ-ju beseda 'trap' označuje neumnega, nespametnega človeka. To ne pomeni nujno, da te imajo prijatelji za neumnega. Odvisno je kdaj in kako uporabljajo omenjeno besedo. Če npr. rečejo v neki situaciji kjer ga polomiš: 'Joj, ti si včasih tak trap' , so besedo trap uporabili v hecu (vsi smo kdaj nespametni). Če pa besedo trap uporabijo za žaljenje potem je to slabšalni pomen. Če gre za žaljenje ponavadi to razbereš že iz melodije govora (nič prijaznega ne označuje, zaničevalen govor). Morda so besedo uporabili kot vzdevek zaradi kakšne situacije v kateri si bil nespameten in tudi ne označuje kaj neprijetnega. Seveda je najbolj pomembno kako se ti počutiš kadar te pokličejo z besedo trap. Če ti vzbuja neprijeten občutek prijateljem to povej in jim predlagaj naj ti izberejo drug vzdevek.

Upam, da sem ti pomagala.

Želim ti vse dobro!
Urška Koštomaj, dipl. psihologinja (un)
prijatelj 11210

Re: trap?

ObjavaNapisal prijatelj 11210 » 28 Maj 2019 17:48

Živijo,
Če se kdaj pogovarjajo o "japonskih risankah" Ali "anime" je moźno da govorijo da govorijo da če si fant da zgledaš kot punca, ali če si punca zgledaš kot fant.