OŠ problem

Vprašanja na tosemjaz.net.
nekdo12345
Objave: 1
Pridružen: 15 Maj 2019 18:46

OŠ problem

ObjavaNapisal nekdo12345 » 15 Maj 2019 18:51

Zivijo
Imam problem sem v OŠ in me noben ne mara v razredu..imela sem najboljso prijateljico katera me je izdala in sedaj mi je uzela vse prijatelje.nevem kaj naj naredim..zelo mi je težko tako živet
ubnik

Re: OŠ problem

ObjavaNapisal ubnik » 16 Maj 2019 07:45

Samo vzemi jih nazaj,
lp ubnik
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: OŠ problem

Uredništvo » 17 Maj 2019 08:31

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena.

Vesela sem, da si se s svojo težavo obrnila na nas in razumem, da se v opisani situaciji ne počutiš dobro. Ljudje smo družabna bitja in si ob sebi želimo prijatelje, ki nas imajo radi in nas sprejemajo. Vsakemu pa se kdaj v življenju zgodi, da se s prijateljem spre in takrat je normalno, da občutimo neprijetna čustva. Sploh pa kadar nas nekdo, ki mu zaupamo, izda. Vsakemu v tvoji situaciji bi bilo hudo.
Napisala si, da te je najboljša prijateljica izdala in ti vzela vse prijatelje. Ob tem razmišljam, kako je mogoče, da ti nekdo kar vzame prijatelje? Vsak se sam odloči s kom bo prijatelj in s kom ne.

Največ kar lahko narediš ti je, da se o nesrečni situaciji, ki si jo opisala, s prijatelji poskušaš pogovoriti. In se sama čimbolj potrudiš, da se v družbo vključiš. Verjamem, da imaš veliko pozitivnih lastnosti zaradi katerih bi tvoji vrstniki želeli biti prijatelji s tabo. Želim ti, da si izbiraš prijatelje, ki te bodo spodbujali, te podpirali in bodo zaupanja vredni. Ne pozabi tudi na to, da nekatere stvari potrebujejo svoj čas, da se razrešijo. Tako je tudi v odnosih, ki jih moramo počasi graditi. Zato ne obupaj, glavo pokonci, zaupaj vase in boš videla, da se bo vse uredilo!

Želim ti vso srečo.
Maja Kodele, mag. psihologije