Otroštvo

Vprašanja na tosemjaz.net.
Louis xiv

Otroštvo

ObjavaNapisal Louis xiv » 13 Feb 2019 06:38

Pozdrav!
Moje vprašanje se navezuje predvsem na posledice igre imitacij mojega otroštva.
Kot otrok, sem v igri s prijateljicami zmeraj, ko smo se igrale za družino, za par ali karkoli podobnega, avtomatično prevzela moško vlogo.
Nikdar nisem doživljala frustracij glede svojega ženskega spola (stara sem 18 let), vendar me zelo zanima, kaj takšno vedenje sporoča o meni in kakšne posledice je lahki pustilo? Ali to pomeni, da sem biološko bolj dominantna, ali kaj drugega?
Hvala!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Otroštvo

Uredništvo » 13 Feb 2019 13:40

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena Louis XIV,

mislim, da je najbolj ključen del tvojega sporočila "Nikdar nisem doživljala frustracij glede svojega ženskega spola". Če nimaš nobenih težav, potem poskusi stvari vzeti takšne, kot so - da si kot otrok rajši prevzemala moške vloge. Zakaj si v igrah rajši prevzemala moško vlogo je na podlagi tega, kar si zapisala, nemogoče razvozlati. Lahko pomeni, da si bolj nagnjena k asertivnosti in dominantnosti (kar samo po sebi ne pomeni nič slabega ampak nasprotno), lahko da tudi ne. Osebnostne lastnosti se tekom razvoja lahko spreminjajo, predvsem pa se spreminja njihova izraznost glede na skupino vrstnikov. Naš razvoj je namreč odvisen od več dejavnikov.

Če povzamem - kot si zapisala, nimaš težav glede svojega spola in kot takšno svoj otroško izkušnjo tudi vzemi.

Vse dobro, če te še kaj zanima, pa smo tukaj.

Lep pozdrav,
Doc. dr. Saška Roškar, univ. dipl. psihologinja