Angleščina

Vprašanja na tosemjaz.net.
Pomagajte

Angleščina

ObjavaNapisal Pomagajte » 11 Feb 2019 20:53

Prosim pomagajte.
Rabim ideje za motivacijo za učenje angleščine. Stvar je v tem da jaz angleščino RES SOVRAŽIM. Nimam motivacije da bi se jo učila poskusila sem že vse mogoče npr. Se nagradi ko en teden vsak dan delam angleščino, se jo učit skozi pesem, vsak dan ponavljati besede z atijem,... Ucem se jo le zaradi šole da bo ati zadovoljen z mojimi ocenami.
jaka311

Re: Angleščina

ObjavaNapisal jaka311 » 12 Feb 2019 13:45

I know that it can be very hard somethimes to learn or do something that you don't like to do. But I personally think that you don't really hate you just don't wanna learn no matter the subject so you overreact and exaggarate. I think all you need is to sit down and go on the internet, watch a movie with english subtitles or a few youtube videos or read a book in english. Maybe go to online chat room and talk to someone in english, make some friends. Hope this helped.
Jaka
idk

Re: Angleščina

ObjavaNapisal idk » 13 Feb 2019 20:26

Hey you!
Jaka is right. Just start to live with english. Look now is a challenge you learn english but you don’t want to and we both are writing you in english. Is simple you want to understand so you will anderstand. Maybe try this: things you love to do do in english or listen something in english when you do it. You mist to start to live with english. It is a part of your life. When you will grow up will need it so sit down and start with studying. You will be grateful to yourself when you will need it.
————————————————————
By the way Jaka311 how old are you? I am asking becouse i am always ready to make new friends and you answered on a lot of my questions so thanks.

idk, diana
jaka311

Re: Angleščina

ObjavaNapisal jaka311 » 14 Feb 2019 11:13

Hey idk,
I am 15 years of age and I am always ready to make new friends. I would love for us to talk more.
P.S.: You should always write "i" in capital letters so "I". Also you wrote "becouse" instead of "because".
Jaka
idk

Re: Angleščina

ObjavaNapisal idk » 14 Feb 2019 19:55

Hey Jaka
I’m Diana and I’m 14 years old. So nice to meet you. Oh, about that mistake, I can just say “oops” and thanks for telling me, by the way.
Diana
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Angleščina

Uredništvo » 18 Feb 2019 10:26

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

naj ti na začetku povem in te morda potolažim, da se veliko ljudi srečuje s podobno situacijo. Razlogov za to je ogromno in se razlikujejo od posameznika do posameznika. Lahko smo nemotivirani zaradi nezanimanja do tematike oziroma v tvojem primeru do predmeta, lahko nas moti sprememba vremena, mogoče smo utrujeni ali pod stresom, itd.

Na začetku ti predlagam, da si zastaviš cilje. Pomisli, kaj bi rada dosegla in strmi k temu, da jih boš dosegla. Pri tem pa pazi, da bodo cilji realni in da jih boš, seveda z delom, lahko uspešno dosegla. Če imamo določene cilje in jih želimo doseči, bomo namenili svoj čas in trud, da jih bomo dosegli – bomo motivirani. Prvi cilj si si že zastavila – želiš poiskati načine, da bi se lažje učila angleščino. Omenila si tudi, da se nagradiš po določenem opravljenem delu. To je odlična metoda! Nagrade so zelo učinkovit način motiviranja. Svoje učenje tudi poskusi osmisliti. Pomisli in najdi razloge, zakaj se je dobro učiti. Prepričana sem, da boš prišla do pozitivnih odgovorov. Ena izmed pozitivnih stvari učenja je vsekakor uspešnost v šoli, brezskrbne počitnice ali pa dobro poznavanje novega jezika.

Za lažje učenje in boljšo motiviranost pomisli, kaj rada počneš. Če rada bereš, preberi knjigo v angleščini. Če rada gledaš filme ali videoposnetke, jih glej z angleškimi podnapisi. Poslušaj angleške pesmi in zraven spremljaj besedilo. Na tak način lahko na odličen način vadiš angleščino, hkrati pa ob tem uživaš. Naslednja stvar, ki jo lahko narediš je urnik učenja. Na list papirja si napiši urnik in ga postavi nekam, kjer ga boš vedno videla. Napiši si, kdaj se boš učila, katero snov in na kak način. Enako kot pri zastavljenih ciljih, se poskusi tega urnika držati. Počutila se boš bolj organizirano in upam, da tudi bolj motivirano. Ko se boš učila, si tudi poskusi organizirati prostor. Pred učenjem si prezrači prostor, v katerem se učiš. Poskrbi, da boš imela dovolj svetlobe in prostora za učenje. Delaj si izpiske, ponavljaj, podčrtuj pomembne stvari, izpiši si nove besede, itd. Svetujem ti, da še vedno ponavljaš besede z očetom, saj boš veliko bolj motivirana, ko boš videla, da snov obvladaš. Med učenjem pa ne pozabi na prost čas oziroma na odmore. Lahko se tudi poskusiš učiti s kakšnim prijateljem ali sošolcem. Učenje v skupini je zelo dobra motivacija, saj se lahko med seboj vzpodbujate in podpirate.

Želim ti veliko motivacije in uspeha v šoli,
Eva Hršak, dipl. anglistka (un) in profesorica pedagogike