Prijatelj ali fant

Vprašanja na tosemjaz.net.
Lynxx

Prijatelj ali fant

ObjavaNapisal Lynxx » 05 Feb 2019 23:32

Pozdravljeni!
Že 4 leta mi je všeč en fant, lahko bi rekla, da je najlepši moški, ki ga poznam, z njim se imam odlično, veliko se smejeva, uživava ipd. Skupaj sva hodila v srednjo šolo, on je malo starejši in nikoli me ni zares opazil, zato sem se odločila, da bom naredila prvi korak in uspelo mi je. Na žalost pa me je razočaral, saj se je že prvi teden najinega prijateljevanja želel poljubljati z mano in omenjati spolne odnose. Jaz sem seveda odlašala s tem, saj sem želela, da bi vse bilo spontano in romantično. Bila sem hudo zaljubljena, samo smehljala sem se in uživala življenje. Dokler se nisva čez 3 mesece rahlo skregala in mi ni pisal 1 mesec. Ta mesec sva se enkrat po spletu cudnih okoliscin z najboljsim prijateljem (ki mi je glede fanta veliko pomagal in me poslusal) zacela poljubljati in ugotovila sem, da mi je vsec in da zelo cenim, da sem lahko zraven njega takšna kot sem. Kmalu pa sem ugotovila, da svojega prvotnega fanta zelo pogresam. Zopet sem naredila prvi korak in spet sva imela nekakšno on n off razmerje. Kmalu sem zacela ugotavljati, da to razmerje ni ravno idealno: nisem se pocutila dovolj lepe in vredne ob njem, skos sem morala igrat nekaksno uglajeno damo, nisem se mogla sprostit, veliko me je silil v spolne odnose, ni bil dovolj nezen ipd. Zacela sva se oddaljevati, ampak on me je skos imel za svojo. Jaz sem zacela nekaksno razmerje s svojim prijateljem, saj me je v tistem casu bolj podpiral in razumel in tudi spolni odnosi z njim so bili cudoviti, ljubeci in neprisiljeni. Svojemu bivsemu fantu si tega nisem upala povedat saj sem se res bala da bi ga izgubila, ker namrec uzivam v njegovi druzbi bolj kot zram kogarkoli drugega. Kmalu je izvedel, da imam drugega in bil zelo jezen. Skregala sva se za 2 meseca in bilo je hudo. Kmalu sva se pobotala (spet ker sem ga jaz kontaktirala) ker je rekel da me ne more pozabit, js pa tudi njega ne (vendar so moja custva bila vedno bolj prijateljska, saj sem zaljubljena v svojega zdajsnjega fanta). Stal mi je ob strani in naredil vse zame, ampak vedno je hotel odnose v zameno oz da bi bila samo njegova. On pa je imel se eno punco ampak mi zanjo ni nikoli povedal. Velikokrat sem mu rekla da si zelim bit samo prijateljica, ampak on tega ne zeli, ceprav se imava rada in naredi zame vec kot kdorkoli drug. Nazadnje sem se mu zlagala da sva sla s fantom narazen samo da sem lahko bila v njegovi druzbi, zdaj pa je spet jezen name ker je to ugotovil. Jaz pa vse kar si zelim je bit v njegovi druzbi, a on pravi da ga prevec privlacim da bi lahko bil moj prijatelj in da ni navajen bit z zenskami prijatelj. Vse sem ze poskusila, morda pa res noce bit moj prijatelj- torej me nima zares rad? Sem res slaba oseba, ker mu lazem, samo zato ker se zelim druzit in pogovarjat z njim? Pisem vam, ker sem res zavozlana v to situacijo in tezko gledam objektivno na dogodke. Hvala za mnenje in morebitne predloge za izboljsanje situacije.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Prijatelj ali fant

Uredništvo » 13 Feb 2019 21:59

Odgovor svetovale
_______________

Lepo pozdravljena, Lynxx!

Po eni stani praviš, da si se imela s prejšnjim fantom odlično, da si uživala v njegovi družbi bolj kot zraven kogar koli drugega, po drugi strani praviš, da te je razočaral, saj se je že prvi teden vajinega prijateljevanja želel poljubljati s tabo in omenjati spolne odnose, praviš tudi, da se v njegovi družbi nisi počutila dovolj lepe in vredne, si morala igrati uglajeno damo, nisi se mogla sprostiti,.... Slišati je, kot da si pri takratnem prijatelju nekako našla, kar si pri fantu pogrešala – si cenila, da si bila lahko zraven njega takšna, kot si, da te je podpiral, razumel, spolni odnosi so bili čudoviti, ljubeči, neprisiljeni. V kolikor sem pravilno razumela, si trenutno v odnosu s fantom, ki je bil prej tvoj prijatelj, bi si pa sedaj želela prejšnjega fanta za prijatelja? Kako to, kaj bi ti vajin prijateljski odnos prinesel in ti pomenil?

Morda bi ti pri razjasnitvi »zavozlane« situacije in pri odnosih na sploh lahko pomagalo tole vprašanje: »Kakšen partnerski odnos si želim in kakšnega partnerja si želim ob sebi?« Je to ljubeč odnos, ki temelji na medsebojnem zaupanju, vzajemnem spoštovanju in sprejemanju? S katerim fantom bi lahko imela takšen odnos oz. ga že imaš? Podobno si lahko postaviš vprašanja glede prijateljskega odnosa.

Upam, da ti bo napisano v pomoč pri iskanju odgovorov in te lepo pozdravljam,
Anja Kragelj, univ. dipl. pedagoginja in specializantka psihoterapije
Legendica57

Re: Prijatelj ali fant

ObjavaNapisal Legendica57 » 14 Feb 2019 10:49

V angleškem jeziku bi temu slangovsko lahko rekli: "Chad rejects thot.".

Lep pozdrav,
Legendica57