Ljubusumje

Vprašanja na tosemjaz.net.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljubusumje

Uredništvo » 12 Feb 2019 07:56

Pozdravljena,

svetovalka, ki je odgovarjala na tvoja vprašanja, je ta teden odsotna, zato boš morala malo počakati na njen odgovor.

Prosimo za razumevanje in lep pozdrav iz uredništva.
Naj se jebe

Re: Ljubusumje

ObjavaNapisal Naj se jebe » 13 Feb 2019 18:36

Danes bi se mogla dobiti pa mi je napisal da je sel ze domov in se nakoncu nisva videla kasneej cdz par ur pa se je z drugo dobil jaz se faking grem ubit ka naj naredim bruhala sem psihicno sem unicena, sam mi je to povedal ce pa jaz grem s kom ven pa je takoj jezen na mene pa ka mene on peca me sprašuje pa take pa kaj je z njim narobe pomagajte mi prosim!!!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljubusumje

Uredništvo » 14 Feb 2019 14:22

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

moje ime je Saška Roškar, sem psihologinja in ker je svetovalka, s katero sta bili na zvezi na bolniški, ti bom tokrat odgovorila jaz. Prebrala sem si vsa tvoja prejšnja pisma, tako da sem si ustvarila približno sliko odnosa, ki ga imata s fantom. Veliko tega ti je pojasnila že druga svetovalka, tako da ne bom ponovno zahajala v podrobnosti.

Očitno je, da ti način komunikacije, ki jo imata, povzroča zelo veliko stisko. V tem trenutku se mi zdi pomembno, da najprej poskrbiš zase in za to, da se umiriš. Lahko se s kom pogovoriš (prijateljica, mama...) ali se poslužiš tehnik, ki jih sicer uporabljaš kadar si žalostna in jezna. Ko se bo akutna stiska umirila, pa razmisli kako naprej. Kaj meniš o tem, če bi preizkusila, kako bi se počutila, če nekaj dni ne bi komunicirala? Da bi videla ali ga pogrešaš, kaj pogrešaš, itd. Včasih stvari izgledajo drugače, bolj jasno, če jih pogledamo od daleč. Kadar so stvari tako intenzivne, kot je to trenutno v vajinem odnosu, včasih drži, da zaradi dreves ne vidimo gozda.

Vse dobro in lep pozdrav,
doc. dr. Saška Roškar, univ. dipl. psihologinja
Zmesalo se mi bom

Re: Ljubusumje

ObjavaNapisal Zmesalo se mi bom » 14 Feb 2019 16:39

Vceraj bi se lahko videla in kao da ni mogrl priti ker je mama mu rekla naj pride domov pa je brat mu zbolel in mi je komaj danrs to rekel ja zakaj pa mi ze vceraj tega ni rekel?? Danes sem mu rekla naj me poklice in me je poklical pa sem mu rekla da to ni fer da sm tko žalostna ker me ni pocakal ko sem bla v ljubljani in mi je to povedal ampak lahko bi mi ze vceraj pa je rekel da mi je pozabil povedat.. In se zato včeraj nisva mogla videti in kaj mislite bi mu verjeli to? Pa to nemors vrjet bli smo v ljubljani pa sma se ze en teden nazaj menila da se bova dobila in je mi danes napisal da je šel takoj po šoli domov in da kao da smo mi prepozno šli ven z cankarja in zaj mi je napisal da je z eno punco zunaj skup meni se bo zmesalo danes sem bruhala, glava me ze celi dan boli in umrla bi rada nimam razloga vec za zivet in ne nakladam to je taka bolecina da nemores opisat jaz mam njega resnicno rada on pa dela z mano kot igracko ce pa jaz grem z kerim frendom ven pa takoj popizdi pa eh😭ce pa je on s kero vuni pa mu skos recem da lepo al nekaj ker ga nocem zgubit in se nocem prepirat z njim kaj naj naredim ne zdrzim vec tega pritiska😭Enkrat na leto sm v ljubljani lah bi se vidla a je on šel domov kasnej pa mi napisu da je z eno zuni pa mi ni hotu nc poovedat... Ka. Nej naredim prosim pomagajte mi ker sem psihicno unicena
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljubusumje

Uredništvo » 18 Feb 2019 07:28

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

upam, da se je tvoje razpoloženje čez vikend izboljšalo in da nisi več tako vznemirjena. Težko karkoli rečem o fantu (ali bi mu verjela ali ne), ker ne poznam njegovega ozadja in njegove plati zgodbe, kar pa lahko rečem je, da tak odnos zate ni dober. Bruhaš, boli te glava, izgubljaš smisel v življenju... Za odnos sta potrebna dva in obadva si morata želeti biti v odnosu. Če želiš imeti odnos s tem fantom, mu to povej in se odkrito pogovorita o tem, kar te moti in vznemirja. Če bo razumel in sprejel, krasno. Če ne bo razumel ali bo postavljal kakšne svoje pogoje (kot praviš je ok, kadar gre sam ven z drugimi puncami, ni pa ok, kadar greš ti ven z drugimi), potem pa razmisli ali si pripravljena za vsako ceno (bruhanje, stiska, glavobol...) ostati v navezi z njim. Vidiš, da škoduješ sama sebi in to ni dobro. Razumem, da te boli, ampak čustev ne moreš izsiljevati. Ne svojih, ne njegovih. Imaš kakšno prijateljico? Imaš kakšne hobije? Če da, potem poskusi svojo energijo usmeriti v njih in se ukvarjaj z dejavnostmi, ki so ti všeč. Da vsaj za trenutek svoje misli zaposliš še s čim drugim, kot z njim.

Če boš želela še kaj deliti z nami, smo tukaj.

Lep pozdrav,
Doc. dr. Saška Roškar, univ. dipl. psihologinja
Izboljsava odnosa

Re: Ljubusumje

ObjavaNapisal Izboljsava odnosa » 19 Feb 2019 10:00

Odkrito sva se pogovorila kar se tiče tistega dne ko bi se morala videti, trenutno sma v redu in mu zdaj vedno povem svoje mnenje in sem pri tem opazila da potem on bolj popusti ker mi rece naj se pomirim in da me ima rad, vceraj mi je priznal da sem mu vsec in trenutno se je stanje izboljsalo ce me pa kaj moti pa mu to takoj povem saj mu prej nisem upala in zdaj sma super ce pa bo vmes kaj prislo vam javim hvala vam za odgovore.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljubusumje

Uredništvo » 19 Feb 2019 10:32

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

sem vesela zate. Čeprav je bila izkušnja zate kar stresna, poskusi iz tega izluščiti tudi kaj pozitivnega. Eno izmed glavnih spoznanj je lahko to, da se ljudje ne moremo razumeti brez besed oziroma si ne moremo brati misli.

Vse dobro in lep pozdrav,
Doc. dr. Saška Roškar, univ. dipl. psihologinja