Custva

Vprašanja na tosemjaz.net.
Direktna44

Custva

ObjavaNapisal Direktna44 » 14 Jan 2019 00:28

Zivjo. Sem 17 letnica in pred tedni sm se pobrala iz ogromne krize. Mislim, da sm postala brez custev. Ne zelim si objemov,poljubov in nicesar drugega. Potrla sem use zelje po temu, da bi bila enkrat v zivljenju ljubljena. Ljubezen me ne zanima, fantje prav tako ne. Odganjam vse od sebe, seveda v afektu. Mogoce se niti ne zavedam. Vsakega, ki mi pokaze da mu je mar zame in me ima rad, odrinem stran. Skozi kaksno obdobje grem? Ne zdi se mi obicajno. Hvala
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Custva

Uredništvo » 18 Jan 2019 12:05

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena, Direktna44!

Raziskovanje vzrokov in razlogov bi ti lahko pomagalo pri razumevanju in tudi pri soočanju z občutki in vedenjem, ki si ga opisala. Kako to, da se je vedenje pojavilo? Ga lahko povežeš s katerim dogodkom, dogajanjem ali spremembami v življenju? Se je pojavilo po krizi, ki si jo omenila, si bila takrat morda prizadeta s strani katere osebe? Kako to, da ravno takšno vedenje in kaj s seboj "prinese"?

Dobro bi bilo, če bi se lahko z nekom pogovorila o svojem doživljanju in da bi nekdo lahko pozorno prisluhnil tvoji zgodbi. Pomislila sem, da bi ti v pomoč pri tem lahko bila psihoterapija. Na kratko bi lahko rekli, da je psihoterapija zdravljenje s pogovorom. V psihoterapevtski obravnavi lahko najdemo varen in zaupen prostor, v katerem se posvetimo raziskovanju in spoznavanju samega sebe. Ko nekaj razumemo, se s tem lažje spoprimemo. Psihoterapevta se lahko obiskuje preko napotnice (v tem primeru se oglasi pri osebnem zdravniku) ali samoplačniško. V kolikor bi želela kakšno informacijo več o psihoterapiji, nam lahko še pišeš. Na nas se lahko obrneš kadarkoli. V pomoč pri informacijah bi ti lahko bila tudi šolska svetovalna služba.

Lepo te pozdravljam,

Anja Kragelj, univ. dipl. pedagoginja
Anja Kragelj, univ. dipl. pedagoginja in specializantka psihoterapije