Sama?

Vprašanja na tosemjaz.net.
Sama4ever

Sama?

ObjavaNapisal Sama4ever » 06 Dec 2018 20:11

Živijo. Počutim se zelo samo čeprav imam zelo dobro družino in prijatelje... Ampak ko ko jih gledam kako se poljubljajo in objemajo z njihovim ljubezni... Me boli srce kr se zamislim in takrat se še bol počutim samo... Kot da me nihče ne mara in ne bom nikoli dobila fanta... Sploh pa da sm grda in debela vsaj tako se jaz vidim... Vsi pa mi govorijo nasprotno sploh ne vem kaj si naj mislim v sebi... Tko rada bi mela nekoga s katerim bi se lahko objela in bi me v teh dneh grel! In da mu bi lahko povedala vse kar me muči...
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Sama?

Uredništvo » 07 Dec 2018 10:43

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena, "Sama4ever",

vesela sem, da si se s svojo stisko in težavami obrnila name. Če te prav razumem, se kljub bližini prijateljev in tvoje družine počutiš osamljeno, neljubljeno predvsem s strani nasprotnega spola, prav tako pa imaš o sebi negativno samopodobo. Imam prav?

Lahko te razumem, da si zaradi vsega tega slabše razpoložena, slabe volje in v stiski, še posebno tik pred vsemi prihajajočimi prazničnimi dnevi, ko nam bližina nekoga še posebno prija in veliko pomeni. To je tudi tisto, kar tudi tebe najbolj obremenjuje: da nimaš fanta, ki bi te imel rad takšno, kot si, te poljubljal, objemal in izkazoval naklonjenost, kot to videvaš pri ostalih. Prav tako si želiš ob sebi nekoga, s katerim bi lahko delila svoje težave in mu zaupala.

Veš, to so želje vsakega od nas: imeti ob sebi nekoga, ki mu bomo lahko vedno zaupali, pri njem poiskali uteho, pomoč in s to osebo delili vse nežnosti. Zato verjamem, da ti je težko, ko vse to spremljaš okoli sebe, sama pa trenutno tega nisi še deležna. Zakaj pravim trenutno? Ker nikjer, v nobenem zakonu, dokumentu ali čem podobnem ni zabeleženo, pri kateri starosti bomo spoznali fanta/dekle, ki nam bo ogrel srce in s katerim si bomo želeli deliti svoje življenje. Nekaterim se to zgodi prej, spet drugim kasneje in s tem ni nič narobe. Res pa je, da smo ljudje neučakani, se radi primerjamo z drugimi in se nam zdi, če določene stvari nismo deležni istočasno kot ostali, da je z nami že nekaj narobe. Tako tudi ti iščeš razloge v lastni podobi: praviš namreč, da sebe vidiš kot grdo in debelo, medtem ko so ostali okrog tebe drugačnega mnenja. Morda je to nekakšna tvoja uteha, vzrok temu in razlog, ki ga kriviš za to, da še nimaš fanta in da v resnici temu ni tako. Bi to lahko držalo?

Kot sem že omenila, vsak od nas bo v določenem trenutku spoznal nekoga, ki mu bo blizu, mu bo lahko zaupal in si z njim želel deliti čarobnost življenja v dvoje. Zato nič ne obupuj, kajti nič še ni izgubljeno, čeprav imaš mogoče občutek, da so že vsi v zvezah, le ti ne. Verjemi, da temu ni tako in da ti bo ob pravem času pot prekrižala oseba, ki jo zdaj tako vztrajno iščeš. Verjetno si že slišala koga, ki je dejal, da se vse prave stvari zgodijo ob pravem času in na pravem mestu, kajne? In da lahko tisto pravo osebo spoznaš takrat, ko to sploh ne iščeš in najmanj pričakuješ. V kolikor pa se ti zdi, da je tvoja negativna podoba o sebi resnično močna in prisotna, pa ti priporočam eno vajo, ki morda zveni neumna in preveč preprosta, da bi bila učinkovita, a vendar je: vsak dan si v zvezek ali na list papirja zabeleži eno stvar, ki ti je na tebi všeč in si ponosna nanjo. Prepričana sem, da jo boš našla in tako boš po nekaj dneh/tednih ugotovila, da pa vendarle imaš zelo lepe lastnosti in poteze, na katere si lahko ponosna.

Zavedaj se, da si unikatna, edinstvena in neponovljiva ter da imaš lastnosti, ki jih morda kdo drug nima. Ter da se bo v tvojem življenju nekega dne pojavil nekdo, ki bo to cenil, te sprejel takšno, kot si in bil ponosen, da si njegovo dekle.

Želim ti vse dobro na tvoji življenjski poti in te lepo pozdravljam,
Anja Knez, dipl. psihologinja (un)