nosečnost

Vprašanja na tosemjaz.net.
mladoletnanosecnost

nosečnost

ObjavaNapisal mladoletnanosecnost » 05 Dec 2018 15:19

Sem mladoletna in če se zgodi , da zanosim s partnerjem, (ki je starejši, ima svoje stanovanje, službo in vse potrebno da naju preživi) ali grem lahko pred 18. letom (kot nosečnica) živeti k njemu? Kakšne so moje pravice do stikov z jim? ne bi želela, da bi me starši kakorkoli ovirali pri najinem skupnem življenu in pripravah na to.
Hvala in Lp!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: nosečnost

Uredništvo » 06 Dec 2018 12:00

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Upam, da me boš slišala. Ne hiti!

Velikokrat vidim zgodbe punc, ki so v zanosu zaljubljenosti prehitro pozabile na čas, ki je potreben, da ženska dozori za vlogo mamice.

Tudi zakon je glede tega strog, saj kljub temu, da z dopolnjenim 15. letom starosti dobiš delno poslovno spodobnost, to še vseeno ne pomeni, da lahko vse to, kar si trenutno želiš izpelješ brez staršev, zakonitega zastopnika ali soglasja centra za socialno delo.

Zakaj se ti mudi? Se bojiš, da bi on izbral drugo, če se ti ne odločiš za vse te prehitre korake? Dela nate pritisk?

Upam, da se ne prenagliš!

Želim ti vse dobro.
Polona Kuzman, univ. dipl. sociologinja in varstvoslovka
lolitaa
Objave: 4
Pridružen: 05 Dec 2018 15:22

Re: nosečnost

ObjavaNapisal lolitaa » 06 Dec 2018 15:34

Že nekaj let si želim otrok, želja pa je sedaj postala tako močna, da mi je res težko čakati. dan za dnem razmišljam le o tem ter prebiram knjige o nosečnosti, vzgoji otrok. o tem začela razmišljati veliko prej kot moji sovrstniki in glede na ostale 16 letnike, se marsikomu moj situacija zdi nerazumljiva, mogoče nenormalna.
on name ne dela nikakršnih pritiskov in me spodbuja k šolanju. imam željo po materinstvu in zavedam se posledic oziroma obveznosti, ki jih to prinese s seboj. pripravljena sem se soočiti z vsem, le rada bi kaj več izvedela o svojih mladoletnih “nosečniških” pravicah.
Najlepša hvala in lep pozdrav!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: nosečnost

Uredništvo » 14 Dec 2018 08:35

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena.

Opravičujem se ti za pozen odgovor.

Težko ti odgovorim na tvoje vprašanje, saj bi potrebovala veliko razjasnjenih dejstev o tem kako živiš. Ne obupaj ob tem.😁
Pojdi na krajevno pristojen center za socialno delo, kjer ti bodo odgovorili na vsa tvoja vprašanja.

Veseli me, da se varno podajaš v materinstvo. Varno pomeni zame, da je ženska opremljena z informacijami, da jo partner podpira in da je za to osebnostno zrela. Premisli še, če to zate drži.

Uživaj praznike.
Polona Kuzman, univ. dipl. sociologinja in varstvoslovka