Tesnoba

Vprašanja na tosemjaz.net.
Confused

Tesnoba

ObjavaNapisal Confused » 05 Nov 2018 23:06

Hej
Pred nekaj meseci sem opazila spremembo v mojem mišljenju in občutkih. Postala sem negativna držim se zase pričakujem neugodne stvari velikokrat sem nervozna brez razloga in mišice mi začnejo nekako utripati in se tresti nevem kako bi to pojasnila tudi velikokrat začnem hitreje dihat vedno me je starh cisto vsega. Ce na televiziji slisim da vlamljajo v hiše ponoci ne bom mogla spat in zacela se bom potiti in drhteti. Ko sem to malo pogledala po spletu sem nasla izraz anksioznost oz tesnoba in sem naredila kar nekaj testov ki se jih nasla in povsod je pokazalo da imam priblizno 90% tesnobe. In ce je to res ne vem kaj narediti saj se mi zdi da moji dtarsi mi ne bi verjeli in bi samo mislili da se hicem cemu izigniti. Prosim pomagajte.
lala56987

Re: Tesnoba

ObjavaNapisal lala56987 » 08 Nov 2018 22:51

Zivjo, če mislis da si tesnobna in anksiozna ti predlagam da to najprej poves svojim staršem, saj ti bo potem vrjetno lažje, nesme te biti strah kaj bosta rekla, itd.... Potem pa odvisno kako močan je sam strah in če imaš poleg negativnih misli tudi neprijetne telesne občutke in panične napade in če to moti tvoje vsakdanje življenje. Vrjemi da nisi edina in da s tem ni nič narobe, lahko se zgodi vsakem.... Mogoče bi bilo dobro da poiščeš pomoč pri psihologu in mu zaupas kaj se ti dogaja, saj ti bom on vrjetno znal najbolje pomagati.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Tesnoba

Uredništvo » 18 Nov 2018 10:50

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena!

Znaki, ki jih opisuješ so povezani s tesnobnim doživljanjem in anksioznostjo, a potrebno bi bilo bolj podrobno raziskati tvoje težave, da bi lahko bolj točno vedeli, kaj se ti dogaja. Pomembno je kdaj so se težave začele, ali je bil kak sprožilni dogodek, kdaj so močnejše, kako vse se to kaže v tvojem telesu, mislih, vedenju. Vsekakor je dobro, da se o tem odkrito pogovoriš s starši. Ni dobro zate, da vse to držiš zase in se o tem ne pogovoriš, saj se tako najpogosteje težave še stopnjuje, česar pa res ne želimo.

Dober naslednji korak pa bi bil, da obiščeš psihologa, ki ti bo znal v živo veliko bolje svetovati kako lahko tesnobo znižaš in ti priporočil dobre vaje za sproščanje in preusmerjanje misli. Te težave so zelo pogoste in mnogo ljudi doživlja podobno kot ti. Večino teh zadev se da s primernimi pristopi omiliti oziroma odpraviti.

Kar pogumno!
Tina Rzeničnik Uršič, mag. psihologije