Dilema

Vprašanja na tosemjaz.net.
Doggy

Dilema

ObjavaNapisal Doggy » 10 Avg 2018 07:20

Teta ima psa za katerega ne skrbi. Kdaj pa kdaj ga pelje na sprehod in to je vse. Na tacki sem nasla klopa ampak je mami rekls naj se vtikujem v to ko sem ga hotela peljati k veterinarju. Mami ji je za klopa povedala ampak teta nic ne naredi. Ta klop je po moji oceni tam ze vec mesecev, psa moti, si lize tacko, videla sem ga kako je belo vrecko prescipnil in polizal kri. Ampak klop je se vedno notri se spet napije, kuza pregrnizne vrecko, polize kri in krog se ponavlja. Kaj naj naredim?
Dog lover

Re: Dilema

ObjavaNapisal Dog lover » 10 Avg 2018 12:05

Nujno odstrani klopa! Tudi, če ti je mami rekla, da se ne vtikuj se moraš. Ignoranca je nekaj zelo grdega, če vidiš, da je kužatu težko.

Tvojo teto pa je lahko sram. Taki ljudje si ne zaslužijo imeti živali, naj reveža raje odpelje v zavetišče ali pa ga podari. Pa brez zamere.
Chacha
Objave: 44
Pridružen: 17 Mar 2018 22:29

Re: Dilema

ObjavaNapisal Chacha » 10 Avg 2018 15:09

Se strinjam z zgornjim komentarjem! Pomagaj psu! Če mu ne boš ti mu ne bo nihče. Klopa pa nujno odstrani sploh ce je tam ze vec mesecev ce ne ves kako poglej na internet. Ce mu tvoja teta ne pomaga mu daj vsaj ti. In teti dopovej naj si psa ce ne misli za njega skrbeti ne nakoplje na glavo. Lp
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Dilema

Uredništvo » 11 Avg 2018 09:33

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

naj te na začetku pohvalim. Zelo skrbno in odgovorno je od tebe, da uvidiš problem in ga želiš razrešiti ter s tem pomagati tetinemu psu. Vsekakor ti na prvem mestu predlagam, da se še enkrat poskusiš pogovoriti s teto. Povej ji, da te za psa skrbi in da bi mu rada pomagala. Če pogovor s teto ne bo zalegel, govori še z mamo – morda bo ona lahko prepričala teto o obisku veterinarja. Ob pogovoru povej, da pes ob tem trpi in da lahko ne odstranitev klopa vodi do resnejših posledic oziroma nevarnejših bolezni. Psa bi bilo vsekakor treba odpeljati k veterinarju, kjer bi mu klopa odstranili in mu nudili morebitno pomoč.

Če pogovor na noben način ne bo zalegel, poskusi klopa, s pomočjo odraslega, odstraniti sama. Na internetu je ogromno navodil in videoposnetkov, kako to narediti. Tukaj ti prilagam eno spletno stran, kjer je opisan postopek: http://kuzek.si/kako-pravilno-odstranimo-klopa/. Morda pred tem pokliči na kakšno veterinarsko kliniko ali se tam oglasi osebno in si pridobi informacije, kako to storiti sam. Vendar naj ti bo ta rešitev na zadnjem mestu – prej vsekakor poskusi s pogovorom.

Želim ti vse dobro,
Eva Hršak, dipl. anglistka (un) in profesorica pedagogike
kika123
Objave: 22
Pridružen: 24 Apr 2018 18:02

Re: Dilema

ObjavaNapisal kika123 » 12 Avg 2018 22:23

Ti jo prosi če ga lahko neki dni pazš in probi čim bol zanga skrbet in bo vidla kaj je dobr zanga. V vsakem primeru odstrani klopa. men so nagravžni in jih s pinceto dajen vn.