Kako naj ga pozabim?

Vprašanja na tosemjaz.net.
dead inside

Kako naj ga pozabim?

ObjavaNapisal dead inside » 07 Avg 2018 20:12

Pred nekaj tedni sem se razšla s fantom, ki mi je pomenil.. vse na svetu. Sploh ni navedel razloga samo rekel je: konec je. To me je čisto strlo. In zdaj sploh ne vem kaj naj s svojim življenjem. Ves čas čakam in sem na telefonu in čakam, da me bo povabil ven in napisal, da je bila vse skupaj samo neumna šala in da me ljubi. Ampak vem, da se to ne bo zgodilo. Sploh ne hodim več ven, ves čas samo še ležim in sem na telefonu.Vem, da to ni prav, a niti ne vem kaj naj počnem odkar ga ni več. Nimam nekih dobrih prijateljic s katerimi bi se dobila, čeprav bi res rada s kom šla ven. Kaj naj naredim, da se malce zamotim? Kako naj ga pozabim? Hvala
TheBigBradWolf

Re: Kako naj ga pozabim?

ObjavaNapisal TheBigBradWolf » 08 Avg 2018 21:53

Veliko boljši odgovor/nasvet ti bo dal kdo drug.
Od mene lahko dobiš pa tole: šport ali katere druge oblike fizične aktivnosti. To pogosto pomaga, da se lažje soočiš s situacijo v kateri si. Začni s sprehodom v naravi, pridruži se nekomu ali pa ti povabi nekoga, s kom boš imela lahko odprt razgovor, nekdo ki te posluša ponavadi se ljudje po daljšem pohodu utrujeni in umirjeni... to seveda ne reši problema, omogoča ti pa samovpogled iz drugega zornega kota.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kako naj ga pozabim?

Uredništvo » 09 Avg 2018 13:28

Odgovor svetovalke
________________

Lepo pozdravljena!

Zelo mi je žal za razhod in lahko razumem, kako se počutiš. Prebolevanje v ljubezni je boleč proces, ki traja nekaj časa. Še posebej je težko, če ljubljena oseba odide brez pojasnil. Počutimo se nemočne in zmedene, v glavi pa nenehno premlevamo, analiziramo ter podoživljamo odnos.

Čeprav so neprijetni, so tudi razhodi del medosebnih odnosov, tako ljubezenskih, kakor prijateljskih. Sprva ga je težko priznati, sčasoma pa ga sprejmemo kot del življenja in kot izkušnjo, ki je pripomogla k učenju ter osebni rasti. Ob vsem tem se zavedaj, da je moč v tebi. Postavi sebe na prvo mesto in se spoštuj. Pasivno umikanje, čakanje odziva ter premlevanje o razlogih za razhod te ne bodo pripeljali daleč – ravno nasprotno – počutila se boš slabše, saj s tem izgubljaš svoj čas. Postani aktivnejša in svojo energijo ter pozornost usmeri drugam. Naredi si vsakodnevni načrt aktivnosti – od jutranjega tuširanja dalje. Razmisli, katere dejavnosti te veselijo in jih znova vpelji v svoj vsakdan. Poskrbi za redno gibanje in rekreacijo, saj le-to vpliva na možgane in občutek zadovoljstva. Razmisli s katero od prijateljic bi vseeno lahko okrepila ali obnovila odnos – piši ji in jo povabi, da se dobita. Svojo stisko zaupaj tudi komu od tebi bližnjih oseb ali družinskih članov – tako se boš razbremenila, saj vsega ne boš držala le v sebi. Dobra tehnika razbremenitve je tudi ta, da svojemu bivšemu napišeš pismo. V njem napiši vse, kar bi mu želela izreči in kar čutiš. Pismo shrani in, ko boš pripravljena, uniči. Naj to predstavlja zaključek in obenem nov začetek.

Kljub naštetemu, je prebolevanje še vedno proces, kar pomeni, da bodo prišli dobri in manj dobri trenutki. Naj ti tisti drugi ne poberejo motivacije. Ostani vztrajna in pozitivno naravnana. Vzemi si čas zase. Vsak proces se enkrat konča in tudi ta se bo. Z vsakim dnem bo lažje, tudi, če se ti sprva ne bo zdelo tako.

Zaupaj, da ima vse v življenju svoj namen in da se vse zgodi z razlogom.

Vse dobro! :)
Urška Mlinar, mag. psihologije
Zaljubljen Matic
Objave: 10
Pridružen: 19 Maj 2018 14:18

Re: Kako naj ga pozabim?

ObjavaNapisal Zaljubljen Matic » 11 Avg 2018 00:13

Pozdravljen,

Razumem te je grozno ce nekdo tako odide nic ne rece ko sploh nisi pripravljen. Po mojem mnenju kot je ze nekdo prej napisal najdi neko aktivnost ki te bo razveselila in zamotila. Najlazje se ga bos znebila ce si bos nasla novega.

Lp in cim vec srece ti zelim.