Nova šola

Vprašanja na tosemjaz.net.
Chacha
Objave: 44
Pridružen: 17 Mar 2018 22:29

Nova šola

ObjavaNapisal Chacha » 07 Avg 2018 17:52

Pozdrav!
Letos sem koncala 1.letnik ekonomskega tehnika na ekonomski šoli. Zdaj med pocitnicami sem se odlocila da se bom prepisala na gostinsko šolo-SŠGT. Vem da bom morala narediti predmetne izpite iz strokovnih predmetov. In zdaj se mi porajata dve vprašanji:
1. Kako se izpisati iz ekonomske in se vpisati na gostinsko ali poklicem tja ko se bo sola odprla ali prek maila ali kako?
2. Kako je s temi predmetnimi izpiti? A to delam polek 1.letnika ali po pouku imam dodatne ure ali kako?
Hvala za odg
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nova šola

Uredništvo » 10 Avg 2018 10:21

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

prepis iz ene srednje šole na drugo je možen na začetku leta ali pa med samim šolskim letom, vendar le v primeru, da ima program, na katerega se želiš prepisati še dovolj prostih mest. V primeru, da je na želeni šoli še dovolj prostih mest, se je treba izpisati iz matične šole, v tvojem primeru iz ekonomske. Ob tem boš verjetno morala skupaj s starši oziroma skrbniki obiskati svetovalno službo, kjer boste uredili izpis.

V primeru, da boš sprejeta na Srednjo šolo za gostinstvo in turizem, boš najverjetneje morala opravljati diferencialne izpite iz strokovnih predmetov. Le-te določi vodstvo šole, opravljajo pa se različno – nekatere šole to zahtevajo na začetku šolskega leta, na nekaterih pa se diferencialni opravljajo kar med šolskim letom.

Vsekakor ti predlagam, da se čimprej osebno oglasiš ali pokličeš tako na tvojo matično šolo kot tudi na želeno šolo in se pozanimaš glede izpisa oziroma prepisa, saj se postopek razlikuje od šole do šole.

Želim ti lep preostanek počitnic,
Eva Hršak, dipl. anglistka (un) in profesorica pedagogike