Kondom

Vprašanja na tosemjaz.net.
Problem334

Kondom

ObjavaNapisal Problem334 » 06 Avg 2018 23:36

Star sm 13 in moja punca je tut 13 pa je rekla da hoce da grema sexat... in dj mam js problem v tem da nevem kk naj kupim kondome kr mam penis vlek sam 11 cm in nevem kje naj dobim tk male na neki strani sm vidu da jih majo sam nevem kk naj narocim da ne bota ati pa mama zvedla da sm kupu kondome
sfd

Re: Kondom

ObjavaNapisal sfd » 07 Avg 2018 14:02

Mislim da si še mogoče mal premlad za spolni odnos, sicer pa si jih lahko kupiš v vsaki trgovini, v večjih trgovinah imajo ponavadi tudi več velikosti, pa tudi blagajne na katerih si lahko sam plačaš če ti ni prijetno da trgovka vidi kaj kupuješ. Če kupuješ prek spleta kupuj prek priznanih trgovin.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kondom

Uredništvo » 07 Avg 2018 23:01

Odgovor svetovalca
________________

Pozdravljen!

Oprosti da ti moram še jaz s tem zatežit, ampak še enkrat premisli- najbrž sta še malo premlada za take stvari.
Po pregledu "literature" ugotavljam, da bi bilo prav si izmerit z metrom dolžino in obseg penisa v erekciji in glede na to kupit primernega. Sicer ne vem, če boš našel kondom ki bo dolg 11cm, ampak kar se dolžine tiče je lahko kak cm večji. Bolj pomembno je, da je širina prava, ker bi te preozek tiščal, preširok pa ti bo padal dol in ne bo opravaljal svoje naloge.

Uporabnik zgoraj (Sfd) je dal dober predlog, jaz sem mislil povedati, da bi lahko prosil kakega starejšega prijatelja, da jih kupi namesto tebe. Ali pa, da greš v trgovino z dobrim (najboljšim) prijateljem in si skupaj ogledata ponudbo in kupita. V dvoje so take stvari lažje.
Kakorkoli pa, če boš imel spolni odnos prvič pri 13, 14, 15, 16... uporabi kondom! ne glede na to kaj punca pove. Tudi, če pove, da ga ne rabiš, ga imej!
V ambulanti sem že videl, koliko težav ti lahko povzroči samo en spolni odnos brez kondoma. Ne želiš si tega, verjemi mi.
Kakorkoli boš rešil, srečno.

Lep pozdrav,
Miljen Vidaković, dr.med.,
specializant družinske medicine