Idiosinkratski sindrom

Vprašanja na tosemjaz.net.
8173

Idiosinkratski sindrom

ObjavaNapisal 8173 » 05 Jul 2018 22:02

Vse kar o tem idiosinkratskem sindromu piše na spletu sem že prebral, pa nisem našel odgovora, a ga gre pozdraviti ali ne. Res me skrbi, ker mi "pride" zgolj na pornografske filme, saj se redno nanje samozadovoljujem že od 13. leta naprej skoraj vsak dan. Res me zelo skrbi in dosti se s tem obremrnjujem, saj pri spolnem odnosu s punco sploh ne morem doživeti vrhunca in se zato najin odnos slabša. Prosil bi Vas, za odgovor, samozadovoljeval se nisem že tri tedne, ker upam, da bo to poboljšalo stanje v smislu ozdravitve idiosinkratskega sindroma... Najlepša hvala v naprej za Vaš odgovor.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Idiosinkratski sindrom

Uredništvo » 12 Jul 2018 14:30

Odgovor svetovalca
_________________

Dragi fant!

Praviš, da si o idiokratskem sindromu že vse prebral, kar si našel na spletu, zato ti o tem ne bom posebej razlagal. Sprašuješ pa, ali je ozdravljiv.

Da, lahko se rešiš odvisnosti od samozadovoljevanja ob gledanju porničev. S tem, ko si pred tremi tedni prenehal s samozadovoljevanjem, si storil prvi korak. Nadalje se moraš iz odnosa do sebe obrniti v odnos do partnerke, do njenih čustev, želja, potreb. Ta obrat moraš najprej narediti v svoji glavi, v svojih pričakovanjih, nato pa izgrajevati odnos do partnerke oziroma vzajemni odnos v doživljanju spolnosti. Morda bo potrebna pomoč psihoterapevta.
Brane But, univ. dipl. psiholog