Matura :-(

Vprašanja na tosemjaz.net.
Banana-Ana

Matura :-(

ObjavaNapisal Banana-Ana » 17 Maj 2018 20:52

Pozdravljeni!

/Izbrisano v uredništvu/

Upam,da je moje sporočilo razumljivo. In prosila bi vas, da ga ne objavite,naj bo zasebno. Hvala vam!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Matura :-(

Uredništvo » 21 Maj 2018 11:25

Zdravo!

Verjemi, da si se za maturo učila že pretekla štiri leta, seveda pa lahko precej postoriš še v teh dveh tednih. Če te trenutno najbolj skrbi geografija, pregledno ponovi po maturitetnem izpitnem katalogu - preglej vsebine, zapisuj ključne besede, ponovi kakšne definicije in naštevanja. Znanje občasno preveri z reševanjem krajših nalog v maturitetnih polah. Podobno velja za druge predmete. Bodi čim bolj aktivna pri učenju - zapisuj si asociacije, vprašanja, poskušaj čim bolj smiselno povezovati snovi med sabo, uči se z razumevanjem.

Poskrbi tudi za dobro psihofizično počutje: pomembno je, da dovolj spiš, redno in zdravo ješ, občasno si vzemi čas za krajši sprehod, tek, kolesarjenje ... kar ti pač dobro dene. Razmišljaj pozitivno, optimistično, večkrat si reci: "Uspelo mi bo, znam ...". Poišči podporo pri ljudeh, s katerimi se dobro razumeš - v družini, pri prijateljih, "sotrpinih" maturantih, profesorjih.

Pri takšni količini snovi, kot jo zahteva matura, seveda ne moreš biti 100%, da znaš vse. Res pa je tudi, da so maturitetni izpiti veliko manj podrobni kot večina pisnih preizkusov v gimnaziji.

Zaupaj vase, uspešno si zaključila štiri letnike gimnazije, matura bo pa le pikica na i :). Potem pa te čaka eno nadaljših, zasluženo prostih poletij.

Prijazno te pozdravljam,
Helena Maher Resinovič, univ. dipl. psihologinja
mag. Helena Maher Resinovič, univ. dipl. psiholginja