Mami,odnosi

Vprašanja na tosemjaz.net.
zmedena113

Mami,odnosi

ObjavaNapisal zmedena113 » 16 Maj 2018 16:30

Pozdravljeni!
Moja starsa sta locena ze nekaj casa.
Moja mami se ze nekaj casa druzi z drugim moskim, kar si skos dajem v glavo da me ne sme motiti. Z mami sma si zelo blizu,zivima same sestra je ze starejsa in tudi z njo se razumem. H ocetu hodim cez vikende in tudi z njim imam dobre odnose.
Ampak vceraj pa sem slucajno videla sporocilu na maminem telefonu od tega moskega. V glavnem bilo je ljubezensko in takrat mi je kliknilo. Preplavila so me grozna custva,pomisleki. Kar na jok mi je slo pa se sama nevem zakaj. Njen partner mi ni zelo pri srcu. Ni slab clovek ampak nekaj je na njem da me odvraca. Vem da bo kmalu prisel cas ko mi bo mami povedala ampak ne vem, kako in kaj ji naj odgovorim.
Lp
Staraloneinnight

Re: Mami,odnosi

ObjavaNapisal Staraloneinnight » 17 Maj 2018 14:05

Mislim da ti od znotraj nisi še pripravljena sprejeti novega človeka v življenje ker sta se tvoja starša ločila.

LP.
#zaupaj svojim občutkom
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Mami,odnosi

Uredništvo » 29 Maj 2018 14:42

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

Razpad starševske skupnosti je za otroka pretresljiv dogodek, ki poruši ravnotežje v otrokovem počutju in doživljanju. V tem obdobju otrok potrebuje veliko podpore in razumevanja, da sprejme novo situacijo. Predvsem pa potrebuje čas. Vsaka majhna sprememba v tem obdobju poruši njegovo ravnotežje oz. ga lahko vznemiri. Tako te popolnoma razumem, da se počutiš kot si opisala in da še trenutno nisi pripravljena sprejeti novega človeka v svoje življenje. Predlagam ti, da se o svojem počutju pogovoriš z mamo in ji predstaviš svojo stisko. Prav je, da se skupaj pogovorita o vajinih potrebah, tvojih in maminih ter dogovorita »tempo« vključevanja novega človeka v vajino življenje.

Lep pozdrav,
Nataša Omladič Ograjenšek, prof. soc. pedagogike.