brazgotine

Vprašanja na tosemjaz.net.
mistake13
Objave: 1
Pridružen: 12 Feb 2018 18:47

brazgotine

ObjavaNapisal mistake13 » 12 Feb 2018 18:55

živjo,
pred kakšnimi 3mi meseci sem se rezala, in so mi od tega ostale brazgotine, ki pa so zelo opazne in hitro padejo v oči. zanima me ali je kakšen način da bi se lahko znebila brazgotin, saj prijatelji mislijo da je bilo zaradi pozornosti ipd.

hvala za vsak odgovor
Nedepresionirana

Re: brazgotine

ObjavaNapisal Nedepresionirana » 13 Feb 2018 16:31

Hejla, kar nekaj deklet se reze, neglede iz katerih razlogov si se ali se se bos brazgotine ostanejo...in ucasih ko te kdo pouprasa po brazgotinah je najbolje da si poisces zabaven odgovor kot je naprimer: to so gube, kaj ces staram se taki si izognes nepotrebnim opazkam
Zamislenka12

Re: brazgotine

ObjavaNapisal Zamislenka12 » 13 Feb 2018 17:30

Zivjo, jaz bi ti priporocala s pudrom. Nanesi si tekoci puder na brazgotine in ga dobro vtri (lahko tudi veckrat namezes, da bos imela vec plasti).
Pa upam, da si ze prenehala z rezanjem;)
Lp
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: brazgotine

Uredništvo » 15 Feb 2018 09:04

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena!

Če so bile rane globoke, potem se bodo brazgotine poznale kar nekaj časa. Čez čas sicer zbledijo, se skrčijo, lahko tudi čisto izginejo, lahko pa ostanejo celo življenje. Najboljše je, da povprašaš v lekarni po kakšni kremi za hitro in boljše celjenje brazgotin, vendar noben izdelek ni 100% zanesljiv. V prihodnje razmisli, če se je vredno na tak način samokaznovati in definitivno moraš poiskati drug način soočanja s težavami. Kot vidiš, rezanje ne predstavlja rešitve.

Lepo bodi,
Tina Naranđa, dr. med.,
specializantka pediatrije
tinenekdodrug

Re: brazgotine

ObjavaNapisal tinenekdodrug » 16 Feb 2018 05:55

meni je zdravnica rekla naj si kupim probiotično kremo za ureznine, katero se nanaša na rane 4x na dan po 14 dni. dobi se jo na recept in je plačljiva